De voetballers van Dalen startten hun eerste wedstrijd na een gedwongen winterstop met een kleine nederlaag in Leeuwarden. LAC Frisia 1883, de nummer drie van de ranglijst, trok onder moeilijke omstandigheden met 2-1 aan het langste eind.

Stormachtige wind

De harde wind, die over het kunstgrasveld van Lac-Frisia joeg, had veel invloed op het spelbeeld. Goede combinaties waren bijna onmogelijk. Als er werd gekozen voor de lange pass, dan vloog de bal vaak buiten de lijnen.

Gelijke ruststand

De thuisclub kwam na zes minuten op een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Tristen Kuilman. Hij tikte een prima teruggelegde voorzet eenvoudig in het doel. In de 20e minuut kwam Dalen op gelijke hoogte. Rob Vrielink anticipeerde op een te korte inspeelbal en rondde prima af: 1-1

Afstandsschot

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Door het veelvuldig hanteren van de lange bal en de duels om de tweede bal, kwam er bij beide ploegen geen lijn in het spel. LAC Frisia scoorde in 65e minuut de winnende treffer. Given Pool trof met een schot vanaf 20 meter doel: 2-1. Dalen probeerde het tij nog te keren, maar kwam niet verder dan een kleine kans via Rob Vrielink.

Door de overwinning op Dalen verstevigde LAC Frisia de derde plaats op de ranglijst.

Bron: www.samendalen.nl