Nadat op zaterdag 11 maart jl. de wedstrijd tegen HZVV op ’t Grootveld niet doorging in verband met de toestand van de velden in Dalen, kon op 18 maart de wedstrijd in Zuidwolde wel plaatsvinden. Op een veld waar ooit meer gras was. JVZ JO10-1 ontving SJO Dalen/DSC JO10-1 op sportpark Woltingeslag. Hoewel vorige week in Drenthe de sneeuw her en der nog oppervlakken bedekte in een winters zonnetje, was het nu warm. JVZ had geen wisselspelers, bij Dalen ontbrak Hugo wegens ziekte (beterschap).
 
Bliksemstart
Om 10.32 uur rolde de bal in Zuidwolde. Voor Dalen scheen de lentezon, want binnen de minuut kon Bas door een assist van Wout de 0-1 laten aantekenen. De 0-2 volgde al snel na de aftrap doordat Wout de bal aan de zijlijn kreeg en vanaf rechts met een prachtige lob van een metertje of 20 de bal in het doel liet belanden. Geen vuiltje aan de lucht voor de uitploeg en een zeer goede start bleek niet echt een steun in de rug, want daarna zakte een zwevend Dalen in.
 
JVZ schakelt snelde om
De weersomstandigheden en de bliksemstart, leken het uitteam zwakker te maken, want opeens vlogen de 1-2, de 2-2, de 3-2, de 4-2 en 5-2 doelman Thijmen om de oren, in de steek gelaten door het ontbreken van de verdedigende taken van de veldspelers. JVZ wist wel raad met het balverlies aan de kant van Dalen. En had ook nog vaker kunnen scoren. De mannen van JVZ schakelden zeer snel om, dit in tegenstelling tot Dalen. Voor de ranja wist Dalen zich wel te herpakken en maakte Wout de 5-3.
 
Wakker geschud
Na de rust, vloog de 6-3 om de oren van Sjoerd, die de tweede helft op doel stond. Dit schudde Dalen wakker, want een sterkere fase brak aan. De 6-4 kwam van Lev die de bal aan de zijlijn op links kreeg, langs de lijn door ging, de verdediging passeerde en scoorde. Daarna volgde de 6-5 door Bas, die de bal onderschepte en zo kon scoren. Dit bleek het laatste doelpunt van de roodwitten te zijn, ondanks nog een aantal kansen op meer goals en de gelijkmaker. De wedstrijd leek in evenwicht te komen. Echter, de donkerblauwen maakten dankbaar gebruik van de jacht op de gelijkmaker, door gewoon de 7-5, 8-5 en 9-5 te scoren.
 
Zomerse loomheid
Dalen zwalkte in zomers Zuidwolde van zeer verzorgt positiespel, zuivere passes en effectief scoren in de eerste fases van de beide helften, naar zeldzaam zwak verdedigen en zomerse loomheid. Een wedstrijd met voor Dalen weer twee gezichten, waarbij zij deze keer voor een zakelijk Zuidwolde moesten zwichten. 
 
Dalen in de aanval
Dalen opgelucht na doelpoging JVZ
Dalen neemt hoekschop