In de 2e wedstrijd van het seizoen heeft Dalen 2 zijn 2e overwinning behaald. In Schoonebeek werd met 4-1 gewonnen van SVV 2.

Het had maar weinig gescheeld of de wedstrijd had geen doorgang kunnen vinden. De scheidsrechter keurde 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd het veld (bijveld) af omdat de belijning op het veld niet of nauwelijks te zien was. Iedereen kon zich hier wel in vinden. Maar wat nu?

Op het hoofdveld van de Schoonebeekse voetbalclub zat een prachtige belijning maar daar ontbrak weer een doelnet. Tja wat nu. Een half uur na de oorspronkelijke aanvangstijd en veel stress bij SVV werd het sein gegeven dat er toch gevoetbald kon worden op veld.

Over de wedstrijd kunnen we verder kort zijn: Dalen 2 won verdiend met 1-4 van SVV 2 door doelpunten van Raymond Boeting 2x, Ruud Veenstra 1x en Steven Balstra. Dit was een grote stap in de richting van de 2e ronde.

De 3e wedstrijd moest Dalen 2 naar Emmen op Sportpark Grote Geert waar WKE speelt. Dalen 2 had de volle 6 punten en WKE had er 3. Dus de winnaar van deze wedstrijd kon wel eens naar de volgende ronde gaan. Maar dan moest WKE wel winnen met een grote score van Dalen 2 en SVV 2 gelijkspelen of verliezen van Germanicus 2. Dit gebeurde allemaal niet. In Coevorden werd het 0-0 en de eindscore van Dalen 2 tegen WKE 2 werd 3-3.

De wedstrijd begon voor Dalen 2 redelijk. Het veldspel was beter en er volgden enkele grote kansen. Toch was het WKE dat tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam. Echt verdiend was het niet te noemen maar de verdediging van Dalen zag er niet goed uit. Hierna zette Dalen nogmaals aan en dit resulteerde binnen 20 minuten in een 1-2 voorsprong voor Dalen na doelpunten van Ruud Veenstra en Marijn Verdoold. De laatste 10 minuten van de 1e helft waren voor WKE en zij scoorden dan ook volkomen verdiend de gelijkmaker vlak voor rust.

Na rust veranderde er niet veel. Tim Oosterhof maakte in het begin van de 2e helft met een schitterend schot de 2-3. De wedstrijd leek beslist maar WKE gaf zich nog niet gewonnen. 10 Minuten voor tijd werd het nog even spannend doordat een afstandsschot van WKE zomaar in het doel belandde. WKE zette nog eenmaal aan om de wedstrijd alsnog te winnen. Dit lukt niet door 2 prachtige reddingen van keeper Rick Boesjes. Het was aan Rick te danken dat het 3-3 bleef.

Nadat de prima leidende scheidsrechter Gerdes voor het einde had gefloten waren beide coaches tevreden en is Dalen 2 verder naar de volgende ronde van de KNVB Beker.