Dalen 2 heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker. In Haren tegen Helpman werd de “thuiswedstrijd” met 3 – 0 gewonnen. Voor de rust was de wedstrijd volledig in balans. Kleine kansjes over en weer maar beide keepers werden niet echt getest. Één keer moest Rick Boesjes handelend optreden en deed dat fantastisch. Een zekere 1-0 achterstand was hiermee van de baan. Na de rust was er een ander spelbeeld. Helpman kon het spel van Dalen 2 niet meer bijbenen en Dalen 2 was de bovenliggende partij. De wind werd sterker en dat was in het voordeel van Dalen 2.

Het bleef lang 0-0 totdat er in de 75e minuut hands binnen de 16 werd gemaakt werd door een verdediger van Helpman. De uitmuntend leidende scheidsrechter Heikens kon niet anders dan een penalty geven. Deze werd onberispelijk hard ingeschoten door Raymond Boeting. Door de harde wind werd de wedstrijd er niet beter op. Dalen 2 kreeg nog enkele prachtige mooie kansen, maar gescoord werd er niet totdat Marijn Kip vond dat het tijd werd voor zijn 5 minuten “moment of fame”. Na 2 goede assists van Ruud Veenstra was het Marijn die de keeper 2 keer koelbloedig  verschalkte met 2 geweldige schuivers.

Eindstand 3–0 en Dalen 2 bekert verder. Nu maar hopen op een leuke tegenstander en het wordt wel weer eens tijd voor een thuiswedstrijd. Van de tot nu toe zes gespeelde wedstrijden heeft Dalen 2 er vijf uit gespeeld.

Nog even een woord van dank aan de 3 supporters die gisteravond aanwezig waren. Thomas en Philip de Rudder. En onze keeperstrainer Jan Spijkerman. Fantastisch dat jullie er waren. Dat doet ons als spelers heel goed. Bedankt nogmaals Hopelijk is bij de volgende wedstrijd wel wat meer publieke en bestuurlijke belangstelling. Mannen van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning en super dat Dalen nog steeds vertegenwoordigd is in de districtsbeker van Noord-Nederland.