08-03-2020 - Dalen 1 - Lewenborg 1

Reinier de Boer goudhaantje voor VV Dalen

Dalen boekte zondagmiddag een terechte 2-0 zege tegen Lewenborg FC uit Groningen. Reinier de Boer tekende, net als in het vorige duel tegen ASVB, voor beide treffers. Op de overwinning viel weinig af te dingen, want de bezoekers uit Groningen stichtten bijna geen gevaar voor het doel van Dalen. Verder dan een afstandsschot, dat in de eerste helft de paal schampte en een inzet die door Rick Braam in de tweede helft moest worden gekeerd, viel er niet te noteren.

Knappe positie op ranglijst

Rechterspits Reinier de Boer zorgde voor rust al voor de beslissing. Hij is door zijn tomeloze inzet en doorzettingsvermogen op dit moment een plaag voor de tegenstander en bekroonde zijn optreden in de 30e en 45e minuut met een treffer: 2-0. Het zorgde er voor dat Dalen nu een stevige positie in de middenmoot van de ranglijst. inneemt.

Bron: SamenDalen

01-03-2020 - Dalen 1 - ASVB 1

Dalen – ASVB eindigt in remise

Voor de wedstrijd tussen VV Dalen en ASVB werd zondagmiddag een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Berend Klompsma.
Klompsma was als fysiotherapeut jarenlang betrokken bij de VV Dalen. Hij overleed op 27 januari op 60-jarige leeftijd aan een ongeneeslijke ziekte.

Wedstrijd met twee gezichten

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Lemstra zette Dalen de tegenstander direct onder druk. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. Zo eindigde een lobje van de doorgebroken Reinier de Boer maar net aan de verkeerde kant van de paal en zag Thijmen Venhorst zijn omhaal op het dak van het doel belanden. Dalen had voor rust het voordeel van de wind in de rug. Deze stond stevig in de lengte over het veld en maakte goed voetbal erg moeilijk. Pas na tien minuten gaf ASVB een teken van leven. Een gevaarlijke inzet van Tim Renken verdween net naast het doel van Rick Braam. Even later kwam Dalen verdiend op voorsprong na een prima uitgespeelde aanval. Roy Renkema kreeg wat ruimte en slalomde door de verdediging van ASVB. Hij behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Reinier de Boer: 1-0. Dalen ging hierna op jacht naar de tweede treffer. Marijn Verdoold brak door op rechts en bracht opnieuw Reinier de Boer goed in stelling. Deze prikte de bal nu echter naast het doel. Door een slordige terugspeelbal van Jesper Kroesen, kregen de bezoekers zelfs nog een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Dalen kwam met de schrik vrij, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

Goed uit de kleedkamer

Mede door invloed van de wind, kende de wedstrijd in de tweede helft een omgekeerd beeld. ASVB kwam goed uit de startblokken en drong Dalen in de verdediging. Na wat speldenprikken kwamen de Blijhammers vijf minuten na rust op gelijke hoogte. Jasper Huls zag zijn afstandsschot, gedragen door de wind, in de uiterste hoek draaien: 1-1. Dalen leek even het spoor bijster en mocht van geluk spreken, dat de linkerspits van ASVB het vizier niet op scherp had staan. Doelman Rick Braam keerde met een prachtige redding een inzet Mart van der Veen en hield Dalen in leven. Langzamerhand kwam er weer meer lijn in het spel van de thuisploeg en werden de spitsen vaker bereikt. Nadat Reinier de Boer in eerste instantie een kopbal in de handen van de keeper zag eindigen, bracht hij zijn ploeg even later toch weer op voorsprong. Hij schatte een scherpe voorzet van de goed spelende Steven Balstra goed in en passeerde Zuidema voor de tweede keer: 2-1.

Terecht gelijkspel

De wedstrijd verdiende op basis van het spelverloop eigenlijk geen winnaar en dat gebeurde ook niet. Een slippertje van Jesper Kroesen werd resoluut afgestraft door Mart van der Veen. Hierdoor eindigde de  wedstrijd in een 2-2 eindstand. Dalen behoudt door dit resultaat in de ranglijst een marge van negen punten t.o.v. ASVB.

Bron: samendalen

16-02-2020 - Veendam 1 - Dalen 1

Dalen doet goede zaken in Veendam

De voetballers van Dalen boekten zondagmiddag een belangrijke zege tegen Veendam 1894. De wedstrijd werd niet in het roemruchte ‘Langeleegte’ stadion gespeeld, maar op een winderig bijveld. De moeilijke omstandigheden maakten voor beide ploegen goed voetbal bijna onmogelijk. Na tien minuten kwam Veendam op voorsprong door een doelpunt van Winston de Jonge, maar de reactie van Dalen liet niet lang op zich wachten. Steven Balstra trok met een harde poeier de stand weer gelijk en bracht de ruststand daarmee op 1-1.

Marijn Verdoold matchwinner

Ook na de rust bleven de ploegen strijden tegen de natuurelementen. Doelkansen vielen er vrijwel niet te noteren. De winnende treffer viel in de slotfase dan ook vrij onverwacht. Marijn Verdoold zag zijn inzet via een tegenstander in het doel verdwijnen en hielp zijn ploeg daarmee aan een gelukkige overwinning: 1-2. In de stand bekleedt Dalen nu een negende plaats, door drie punten afstand te nemen van Veendam 1894. Bron: samendalen

 

15-12-2019 - Dalen 1 - Nieuw Buinen 1

Dalen sluit jaar af met overwinning

De voetballers van Dalen wonnen zondagmiddag in een attractief duel met 4-2 van Nieuw Buinen. Door dit positieve resultaat eindigt Dalen dit kalenderjaar op een tiende plaats op de ranglijst met vier punten voorsprong op Nieuw Buinen. In de openingsfase wees er niets op dat Dalen een overwinning zou boeken. Nieuw Buinen was heer en meester en verzuimde al in de eerste aanval om op voorsprong te komen. Dalen gaf de tegenstander veel te veel ruimte en topscorer Eddie Schoenmaker maakte hier dankbaar gebruik van. In de 7e minuut kreeg hij alle tijd om zijn ploeg koelbloedig op een 0-1 voorsprong te zetten. Daarna verzuimde de behendige linksbuiten Mark Schreuder de voorsprong te verdubbelen. Hij stuurde Jesper Kroesen met een handige passeerbeweging het bos in en zocht de korte hoek. Doelman Rick Braam wist zijn inzet echter nog met de voet te keren. Dalen ontworstelde zich langzamerhand van de druk van Nieuw-Buinen. Rechterspits Reinier de Boer speelde daar een belangrijke rol in . Met zijn snelheid werd hij een ware plaaggeest voor zijn tegenstander. Hij kopte hij met een fraaie zweefduik net naast de goal. Na twintig minuten schatte hij een dieptepass goed in en bracht Dalen op gelijke hoogte: 1-1. Dit betekende de ommekeer in een voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd. Dalen bracht meer snelheid in het spel en zag eerst nog twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. Nick Schuiling zorgde er met twee treffers voor dat zijn ploeg toch met een 3-1 voorsprong de rust in ging. Eerst werd een afstandsschot van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos werd. Vlak voor rust zag hij zijn afstandspegel direct in de touwen verdwijnen.

Nog niet beslist

Wie dacht dat de wedstrijd toen gespeeld was, kwam bedrogen uit. De slimme Schoenmaker kreeg in de vijfde minuut van de tweede helft opnieuw te veel ruimte, behield het overzicht en bediende Mark Schreuder op maat: 3-2. Het spel golfde op en neer, waarbij beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren. Toen Reinier de Boer bij een doorbraak zijn tegenstander Robert Tieks opnieuw op snelheid klopte, wist deze hem alleen te stoppen door een overtreding. Scheidsrechter Horn trok direct de rode kaart, waardoor Nieuw Buinen de strijd met tien spelers moest voorzetten. Even later werd het nog moeilijker voor de bezoekers, toen Jary Hovenkamp uitblinker de Boer ongelukkig in het strafschopgebied neerlegde en ook hij het veld moest verlaten. Marijn Verdoold benutte de toegekende strafschop koelbloedig en bracht de 4-2 eindstand op het scorebord. Dalen mocht nog van geluk spreken, dat de goed leidende scheidsrechter in de slotfase een handsbal van Roy Renkema binnen het strafschopgebied niet constateerde. Dalen sloot hierdoor een goede decembermaand af met drie punten.
Wedstrijdbeelden volgen. Bron: samendalen

8-12-2019 - GVAV Rapiditas 1 - Dalen 1

Dalen geeft overwinning uit handen

De voetballers van Dalen speelden zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen GVAV-Rapiditas. De ploeg van trainer Michel Kerkdijk leek bij een 0-2 voorsprong voor een stunt te zorgen, maar in de slotfase wisten de Groningers de stand toch nog gelijk te trekken. In de eerste helft zocht Dalen brutaal de aanval tegen de hooggeplaatste tegenstander. Na een klein half uur resulteerde dat in een verdiende 0-1 voorsprong; een hard, diagonaal schot van Reinier de Boer trof doel. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in. In de 51e minuut verdubbelde Reinier de Boer de score na een enorme blunder van de doelman van GVAV-Rapiditas. Dalen leek op weg naar een overwinning, maar kwam tien minuten voor afloop toch nog in de problemen na een tegentreffer van Arco Bartelsman: 1-2. Moreiro Bacuna zorgde in de uiterste slotfase nog voor de gelijkmaker voor GVAV-Rapiditas. Hiermee glipte Dalen de overwinning toch nog uit handen. Toch kan de ploeg terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd, waarin het de tegenstander vooral in de eerste helft knap lastig maakte. Volgende week speelt Dalen in de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Nieuw-Buinen. In de ranglijst bekleedt Dalen nu een tiende positie met één punt voorsprong op Nieuw-Buinen.

Bron: Klik hier op verslag SamenDalen met foto’s.

1-12-2019 - Dalen 1 - WKE '16 1

Dalen boekt belangrijke zege tegen WKE ‘16

Dalen behaalde zondag een belangrijke en volkomen verdiende 1-0 overwinning tegen WKE ’16. Dalen heerste op alle fronten, maar liet na om de wedstrijd al in een  vroegtijdig stadium te beslissen. De op voorhand gevreesde tegenstander van het woonwagenkamp Emmen werd vanaf het eerste fluitsignaal vastgezet op eigen helft. De  aanvallende intentie van Dalen resulteerde in een aantal goede kansen, die echter niet benut werden. Met name Roy Renkema miste in de eerste helft een uitgelezen  mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Na rust bracht Tijmen Venhorst zijn ploeg in de 65e minuut op een volkomen verdiende voorsprong: 1-0. WKE ’16  toonde zich na de opgelopen achterstand gefrustreerd, wat resulteerde in een veldverwijzing door een rode kaart. In de man meer situatie creëerde Dalen nog een aantal  mogelijkheden, maar Nick Schuiling en Tijmen Venhorst raakten de paal, zodat de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning. Door deze zege neemt Dalen weer wat afstand  van de laatste plaatsen op de ranglijst.

Bron: Klik hier op SamenDalen voor verslag met actiefoto’s

24-11-2019 - Valthermond 1 - Dalen 1

Dalen verliest op valreep van Valthermond

Dalen en Valthermond speelden zondagmiddag een heel matige wedstrijd, waarin geen van beide ploegen de overwinning op grond  van het vertoonde spel verdiende. Dalen leek vijf minuten voor het laatste fluitsignaal de punten in de knip te hebben, toen de ploeg op een 0-1 voorsprong kwam door een treffer van Laurenz Kleinjan. Het venijn zat echter in de staart: in de laatste minuten wist de thuisclub de achterstand toch nog om te buigen naar een 2-1 overwinning. Valthermond was al heel blij met de late gelijkmaker van Jesper de Graaf, maar deze speler wist het doel in blessuretijd nog een keer te vinden. Hierdoor bleef Dalen opnieuw met lege handen achter en moet zich nu richten op het volgende duel tegen WKE ’16. In de ranglijst is Dalen nu terug te vinden op een voorlaatste plaats. Ook in deze wedstrijd werd een statement tegen racisme gemaakt, door de eerste minuut niet te voetballen.

Bron: Klik hier op verslag SamenDalen met foto’s.

17-11-2019 - ASVB 1 - Dalen 1

Teleurstellende nederlaag Dalen tegen ASVB

De voetballers van Dalen leden zondagmiddag in het inhaalduel tegen ASVB (Blijham) een teleurstellende 2-0 nederlaag. In de eerste helft was er op het moeilijk  bespeelbare veld sprake van een zouteloos duel, waarin beide ploegen geen kansen wisten te creëren. De spelopbouw was te slordig, waardoor er veel balverlies werd geleden. Na de logische 0-0 ruststand gooiden beide teams de schroom enigszins van zich af, waardoor er ook meer actie in het strafschopgebied ontstond. In de 48e minuut leek Dalen na een scrimmage op voorsprong te komen, maar de bal belandde op de paal. ASVB liet zich in aanvallend opzicht ook meer zien en kwam in de 78e minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Wout Siemons. Dalen probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Tijmen Venhorst werd wegens aanvallen van  de keeper afgekeurd. In de 89e minuut gooide ASVB daarna de wedstrijd definitief op slot door de tweede treffer te scoren. Erwin Aukes zorgde voor de 2-0 eindstand,  waardoor ASVB Dalen voorbijstreeft op de ranglijst. Beide trainers waren het er na afloop over eens, dat de gelukkigste ploeg had gewonnen.

Bron: Klik hier op verslag SamenDalen met foto’s.

10-11-2019 - Dalen 1 - Gruno 1

Dalen in ware thriller langs Gruno

De voetballers van Dalen boekten een zwaarbevochten zege op hekkensluiter Gruno. In een spectaculaire slotfase werd een 1-2 achterstand nog omgebogen in een belangrijke 4-3 overwinning. Dalen kende een goede start. Gruno werd direct onder druk gezet en dat resulteerde in een aantal goede kansen. Met meer geluk dan wijsheid leek de ploeg uit Groningen deze fase zonder kleerscheuren door te komen. In een scrimmage belandde de bal op paal en lat door Venhorst en De Boer, terwijl een verdediger van Gruno met een laatste krachtsinspanning de bal van de lijn wist te halen. In de 12 e minuut kwam Dalen volkomen verdiend op voorsprong. Een strakke corner van Balstra werd prachtig tegendraads door Tijmen Venhorst in het doel
gekopt: 1-0.

Onnodige gelijkmaker

Er leek voor Dalen na deze treffer geen vuiltje aan de lucht, totdat doelman Rick Braam enorm in de fout ging. Hij speelde een bal zomaar in de voeten van Tim van der Molen, die de doelman van Dalen met een lob wist te verschalken: 1-1. Hoewel Dalen na de gelijkmaker nog wel een aantal kansjes wist te creëren via Venhorst en de niet helemaal fitte Brand, was het elan van de beginfase verdwenen. In de tweede helft bracht trainer Kerkdijk Raymond Boetting in het veld voor de geblesseerde Brand. Dalen probeerde direct druk te zetten, maar was te onrustig in de passing. Gruno kreeg hierdoor mogelijkheden in de tegenstoot, maar miste een aantal opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Dalen mocht op die momenten van geluk spreken, dat spits Robert Oosterhof zijn vizier niet scherp had staan. Er ontspon zich een fase, waarin van beide kanten geen sprake meer was van goed voetbal. Toeval speelde te vaak een rol bij het ontstaan van de spaarzame mogelijkheden.

Ware thriller

Toen rechtsback Sharon Lasut met geel-rood het veld moest verlaten, was er even de hoop dat Dalen het duel toch nog naar zich toe kon trekken. Een mooie steekpass van Roy Renkema bereikte Tijmen Venhorst, maar doelman Bos wist zijn schuiver te keren.
De laatste vijf minuten van de wedstrijd eindigden in een ware thriller, die door Hitchcock kon zijn geschreven. Eerst kwam Gruno op een 1-2 voorsprong door Tim van der Molen. Het duel leek in een nachtmerrie voor Dalen af te lopen, maar de actieve Roy Renkema reageerde bij een scrimmage alert en bracht Dalen weer op gelijke hoogte: 2-2. Van een goede veldbezetting was bij beide ploegen al lang geen sprake meer. Met ‘kick and rush voetbal’ werd geprobeerd om de spitsen zo snel mogelijk te bereiken. De toeschouwers wreven hun ogen uit, want Raymond Boetting bracht Dalen zelfs op een 3-2 voorsprong. De koek was echter nog niet op want Jamal Schripsema bracht de stand opnieuw in evenwicht: 3-3. Tijmen Venhorst wist zijn ploeg in de laatste minuut zelfs nog aan de niet meer verwachte overwinning te helpen. Met een bekeken trap besliste hij het duel definitief: 3-4. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, was Dalen toch drie belangrijke punten rijker en stond hekkensluiter Gruno opnieuw met lege handen.

Bron: SamenDalen. Kijk hier voor bericht en foto’s van het duel.

3-11-2019 - Annen 1 - Dalen 1

Stevige nederlaag Dalen tegen Annen.

De voetballers van Dalen leden zondagmiddag een duidelijke 0-3 nederlaag tegen Annen. In de eerste fase controleerde Dalen de wedstrijd zonder zelf gevaar voor het doel van de tegenstander te stichten. De ploeg van trainer Kerkdijk had moeite om Tijmen Venhorst te bereiken. Het gemis van middenvelder Nick Schuiling, die door een breuk  in zijn hand in de start-elf ontbrak, deed zich toen gelden. Op slag van rust kwam Annen op voorsprong door een treffer van Dolf Nijborg. Hij kopte een voorzet knap achter  de kansloze doelman Rick Braam.

Niet slagvaardig

Na rust probeerde Dalen de bakens te verzetten. Toch miste het echte overzicht om het de tegenstander lastig te maken. Even leek Dalen toch op gelijke hoogte te komen,  toen Jelle de Rudder na een uitbraak scoorde. e treffer werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De irritatie liep hierna bij de spelers van Dalen steeds hoger op,  wat het spel niet ten goede kwam. Annen wist te profiteren van de onrust bij de tegenstander. Dante Ploeg zag een als voorzet bedoelde bal, zomaar door de wind achter de verbouwereerde Braam in het doel verdwijnen: 0-2. Dalen ging achterin één op één spelen, waardoor Annen ruimte kreeg voor de tegenstoot. In de laatste minuut wist spits  Roald Lammers te profiteren van deze ruimte. Hij won een duel met Ruben Sinnema en zette de 0-3 eindstand op het scorebord. 

Bron: SamenDalen : https://www.samendalen.nl/sport/stevige-nederlaag-dalen-tegen-annen/

Voor foto’s, zie de fotogalerij.

27-10-2019 - Dalen 1 - Helpman 1

Sneu verlies Dalen tegen Helpman.

Dalen leed zondag een ongelukkige 0-1 nederlaag tegen koploper Helpman. Op basis van het vertoonde veldspel had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven. De winnende treffer viel vlak voor het eind van de wedstrijd.

Aftasten

Beide ploegen tastten elkaar in de beginfase af, waardoor veel duels zich op het middenveld afspeelden. Helpman had in die fase een licht overwicht, maar de opbouw verliep via te veel schijven om Dalen te verontrusten. Na een klein kwartier was de eerste kans voor Dalen. Bij een inzet van Tijmen Venhorst moest doelman Khajjouf handelend optreden. Bij Helpman kwam linkerspits Dijkstra in kansrijke positie, na goed opkomen van linksback de Graaf. Zijn inzet was echter te zwak en belandde naast het doel.
Na een half uur bracht Marijn Verdoold met een prachtige dieptepass Tijmen Venhorst in stelling. Deze werd iets te ver naar rechts gedreven, waardoor doelman Khajjouf in de korte hoek wist te redden.
Doordat er weinig doelkansen werden gecreëerd gingen beide ploegen met een terechte 0-0 stand de rust in.

Klein speelveld

Ook na rust waren de teams aan elkaar gewaagd. Dalen hield het speelveld klein. Laatste man Ruben Sinnema dirigeerde zijn verdediging regelmatig naar voren richting middenlijn. Helpman had moeite met deze speelwijze en vond geen ruimte om een aanval op te zetten.
Dalen wist een aantal keren gevaar te stichten in het strafschopgebied van de tegenstander. Eerst miste Martijn Koelink in kansrijke positie het doel, na een goed teruggelegde kopbal van Venhorst. Dit recept werkte goed, want Venhorst heerste in de luchtduels. Even later bracht hij op deze wijze Marijn Verdoold in stelling, die met een atletische omhaal de bal op de paal zag belanden.

Op de valreep beslist

Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar het venijn zat toch nog in de staart. Kevin Hofman bracht een vrije bal vanaf de hoek van het strafschopgebied snoeihard in en zag zijn inzet langs alles en iedereen in de touwen belanden. Hierbij schampte Tymen Venhorst de bal nog enigszins, waardoor doelman Rick Braam helemaal kansloos was: 0-1.
Dalen probeerde nog aan te zetten voor een slotoffensief, maar de tijd was te kort om de stand nog gelijk te trekken. Toch kan de ploeg van trainer Kerkdijk – die donderdag vader werd van een tweeling – terugkijken op een goed duel, dat genoeg positieve aanknopingspunten biedt voor de komende wedstrijden.

Bron: SamenDalen Klik hier voor volledig verslag.

20-10-2019 - Germanicus 1 - Dalen 1

Fraaie overwinning voor Dalen op Germanicus.

De voetballers van Dalen boekten zondagmiddag in Coevorden een duidelijke 1-4 overwinning in de derby tegen Germanicus. De winst was meer dan verdiend; Dalen toonde zich onverzettelijk in de duels en de veldbezetting was uitstekend. Toch was het Germanicus, dat in de eerste minuut al op voorsprong had kunnen komen. Een inzet van  Milan van der Weide werd door Marijn Verdoold van de lijn gehaald. Hierna speelde het spel zich vooral af op het middenveld.

0-2 voorsprong bij rust

Germanicus probeerde via het hanteren van de lange crosspass de spitsen te bereiken, maar dit spel werd door Dalen goed doorzien. Langzamerhand begon Dalen aanvallend ook speldenprikken uit te delen. Kjetil Brand stuitte na een mooie steekbal van Nick Schuiling op doelman Beugeling. Na een kwartier spelen kwam spits Tijmen  Venhorst in vrije positie na een pass van Brand, maar de bal stuitte ongelukkig van zijn voet. Venhorst was steeds aanspeelbaar en was de verdedigers fysiek ook vaak de baas. In de 35e minuut kwam Dalen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt door de hardwerkende Kjetil Brand. De bal belandde voor zijn voeten na een scrimmage tussen Reinier de Boer en doelman Beugelink en Brand wist wel raad met dit buitenkansje. Het gaf Dalen nog meer vertrouwen en op slag van rust zorgde Tijmen Venhorst voor de 0-2 ruststand. Met een slimme loopactie bij een corner kon hij de bal bij de tweede paal in het doel werken.

Overwinning nooit in gevaar

De verwachting, dat Germanicus fel uit de startblokken zou komen in de tweede helft, kwam niet uit. Dalen bleef de wedstrijd controleren en kreeg voorin steeds meer  ruimte. Door een indraaiende vrije trap van Nick Schuiling, die ineens doel trof, nam Dalen nog meer afstand. De inkomende Marijn Verdoold bracht keeper Beugelink zo in  verwarring, dat deze de bal niet wist te keren: 0-3. Germanicus probeerde meer druk te geven en dat resulteerde in een paar mogelijkheden. Doelman Rick Braam stond  echter zijn mannetje en keerde met name een vrije trap van Daan van Dijk spectaculair. In de 71e minuut moest hij echter ook capituleren op een kopbal van Nance Hoogeveen, die keihard via de onderkant van de lat doel trof: 1-3. Toch keerde de spanning niet echt terug in het duel. Dalen was simpelweg de baas in de duels. Een  prachtige vrije trap van Steven Balstra trof de lat en had beter lot verdiend. Bij een counter werd invaller Boetting onterecht teruggefloten voor vermeend buitenspel.

Goede teamprestatie

Tijmen Venhorst zorgde in de 86e minuut voor de definitieve nekslag voor Germanicus. Met een goede individuele actie bekroonde hij zijn uitstekende spel met een tweede  treffer: 1-4. Deze eindstand was niet eens geflatteerd: Dalen werd terecht beloond voor een uitstekende teamprestatie.

Bron: SamenDalen Klik hier voor verslag met foto’s.

13-10-2019 - Dalen 1 - Veendam 1894 1
Dalen en 1894 houden elkaar in evenwicht
 
Dalen trad zondagmiddag aan tegen het eveneens nog puntloze Veendam 1894. Het duel eindigde in een 1-1 gelijke stand. In de eerste helft was Dalen de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Michel Kerkdijk combineerde gemakkelijker dan de tegenstander en maakte veel gebruik van de ruimte die op de linkerflank ontstond. Middenvelder Nick Schuiling kreeg hierdoor de kans om een aantal fraaie passes af te leveren. De spitsen van Dalen wisten hier echter te weinig van te profiteren.
 
Balstra zorgt voor 1-0.
 
Dalen kwam na tien minuten op een voorsprong, toen doelman de Ruiter van Veendam 1894 zich volledig verkeek op een afstandsschot van Steven Balstra. Zijn harde schuiver gleed door de handen van de keeper in het net: 1-0. Veendam wist hier weinig tegenover te stellen en Dalen had in deze fase meer afstand moeten nemen. Een inzet van Thijmen Venhorst belandde op de lat, waarna Kjetil Brand in de rebound net overkopte. Raymond Boetting miste bij een goede kans de handelingssnelheid om het de tegenstander lastig te maken. Een kopbal van Marijn Verdoold leek doel te treffen, maar belandde in het zijnet. Veendam 1894 kwam nog bijna onverdiend op gelijke hoogte toen Marnix Kolder, de door de wol geverfde spits, met een slimme actie de bal op de paal zag belanden.
 
Geroutineerde Kolder scoort gelijkmaker.
 
Na de pauze drong Dalen nog even aan om de marge snel te vergroten. Een schot van Marijn Verdoold spatte uiteen op de vuisten van doelman de Ruiter. Toch verdween de zuiverheid meer en meer uit het spel van Dalen en dat gaf Veendam de mogelijkheid zich te herpakken. De inmiddels 38-jarige Kolder tekende voor de gelijkmaker. Met een technisch perfect uitgevoerde kopbal knikte hij een voorzet tegen de touwen: 1-1.
 
Weinig lijn in het spel.
 
Van overleg was er hierna weinig sprake meer. Het spel golfde heen en weer, waarbij door toeval een aantal kansen voor beide partijen ontstond. Dalen kwam goed weg, toen doelman Rick Braam twee inzetten uitstekend met de voet wist te keren. Toen ook hij mistastte bij een voorzet werd hij gered door Ruben Sinnema, die de bal nog van de lijn wist te halen.
 
Vers bloed.
 
Kerkdijk bracht met Reinier de Boer en Wim Steege twee verse krachten in het veld voor Boetting en de moegestreden Schuiling. Centrumverdediger Marijn Verdoold trok ook mee naar voren om toch nog een overwinning te forceren. De Boer kreeg nog een uitgelezen kans om de buit binnen te halen, maar miste van korte afstand bij de tweede paal het doel. Bij Verdoold sprong de bal in vrije positie net te ver van de voet, om uit te kunnen halen. Zo moesten beide ploegen zich bij het laatste fluitsignaal tevreden stellen met één punt.
 
Bron SamenDalen. Verslag met actiefoto’s:
06-10-2019 - Lewenborg 1 - Dalen 1

Uitslag: 2 – 1

Dalen deed zichzelf met de 2-1 nederlaag bij FC Lewenborg duidelijk tekort. De mannen van Michel Kerkdijk speelden voor rust behoorlijk en creëerden meerdere goede kansen. Alleen faalden de aanvallers van de Dalenaren of doelman Luca Pietens greep goed in als het nodig was.

In de 35 minuut kwam Dalen met de schrik vrij. Lewenborg kreeg een penalty toegewezen, maar doelman Braam keerde de strafschop van Mark Wollinga. Twee momenten vlak na rust gaven uiteindelijk de doorslag. De stad-Groningers kwamen in de 46 en 49 minuut via Mark Wollinga en Armando Kremer op 2-0. Vijf minuten voor tijd scoorde routinier Tijmen Venhorst nog wel de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat om de gelijkmaker te forceren.

22-09-2019 - Dalen 1 - Rolder Boys 1

Uitslag: 1 – 4

De voetballers van Dalen leden in hun eerste optreden in de tweede klasse een duidelijke 1-4 nederlaag tegen Rolder Boys. Dalen kwam sterk uit de startblokken en met  name linkerspits Wim Steege deed in die fase van zich spreken. Eerst kwam hij na een goede pass een teenlengte tekort, waardoor doelman Kroon van Rolder Boys de bal nog wist te keren. Na vijf minuten bracht hij Dalen wel op voorsprong. Steege omzeilde handig de buitenspelval, omspeelde koelbloedig de doelman en scoorde de 1-0. Daarvoor had Kjetil Brand, Tijmen Venhorst al met een prachtige voorzet in stelling gebracht, maar de spits schampte de bal teveel met het hoofd, waardoor hij geen doel trof.

Voorsprong snel uit handen gegeven.

Dalen leek de wedstrijd te controleren, maar gaf de voorsprong simpel uit handen. In de 22e minuut schatte doelman Rick Braam een vrije trap van Rolder Boys verkeerd in, waardoor Niels Stoffers de stand eenvoudig gelijk kon trekken: 1-1. Hierna glipte Dalen de wedstrijd uit handen en toonde Rolder Boys aan over meer kwaliteit te beschikken. In de 27e minuut bracht de technisch begaafde Siemen Krikke Niels Stoffers in stelling, die met zijn tweede treffer “De Boys” op voorsprong bracht: 1-2. Na een ongelukkige handsbal van verdediger Frank Veenstra, belandde de bal op de elfmeterstip. Frank Suurd benutte de strafschop feilloos, waarmee een 1-3 ruststand op het scorebord stond.

Kansloze tweede helft.

In de tweede helft kwam Rolder Boys geen moment meer in de problemen tegen een machteloos opererend Dalen en wist de voorsprong nog uit te bouwen naar 1-4. Na een goed uitgespeelde counter zorgde Siemen Krikke voor het slotakkoord. Scheidsrechter Sjoukje de Jong floot een uitstekende wedstrijd.

Bron: site van SamenDalen met foto’s van het duel:
https://www.samendalen.nl/sport/vv-dalen-maatje-te-klein-voor-rolder-boys/

14-09-2019 - De Weide 1 – Dalen 1 (Beker)

Uitslag: 5 – 1

Dalen incasseerde op bezoek bij De Weide een 5-1 nederlaag. Over de hele linie gaf de uitslag een goed beeld van de krachtsverhoudingen. Dalen miste een handvol basisspelers en kon de zaterdag 2e klasser uit Hoogeveen geen pijn doen. Na de 2-0 verkleinde Steven Balstra vanuit een vrije schop de achterstand, maar na rust konden de Dalenaren het niet meer bijbenen.

07-09-2019 - Dalen 1 – ASC'62 1 (Beker)

Uitslag: 0 – 2

Dalen verloor op ’t Grootveld met 0-2 van ASC’62 uit Dalfsen. De bezoekers hadden in de eerste helft een overwicht en de 0-1 was in lijn met de krachtsverhouding. Na rust waren de ploegen gelijkwaardig, maar Dalen kon niet meer het verschil maken.

03-09-2019 - Zuidwolde 1 – Dalen 1 (Beker)

Uitslag: 0 – 1
Doelpunt: Jelle de Rudder

De hoofdmacht van Dalen is het districtsbekertoernooi prima van start gegaan. De naar de 2e klasse gepromoveerde Dalenaren versloegen dinsdagavond klassengenoot Zuidwolde met 0-1.

De eindstand op sportpark Woltingeslag was bij rust al bereikt voor de formatie van trainer Michel Kerkdijk. In de 40e minuut maakte Jelle de Rudder de winnende treffer.

Het spel golfde bij vlagen prettig op en neer, maar Dalen was over de hele linie wel de bovenliggende partij. De bezoekers – die niet konden beschikken over aanvoerder Tijmen Venhorst – kregen na rust een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden.

Zuidwolde probeerde het in de slotfase nog wel, maar was niet bij machte om doelman Braam te verslaan.

Dalen speelt nu tegen zaterdag 2e klasser ASC’62 uit Dalfsen. De equipe uit Overijssel verloor afgelopen zaterdag met 0-1 van De Weide.

De wedstrijdverslagen van Dalen 1 zijn geschreven door leden van de v.v. Dalen of overgenomen uit de media (bijv. Coevorder Courant, SamenDalen, Dagblad van het Noorden, FC12, RTV Drenthe, Tweenul.nl).