De voetballers van Dalen 1 boekten zondag 11 december jl. in de laatste wedstrijd voor de winterstop een 3-2 overwinning op Sint Annaparochie. Op basis van het vertoonde veldspel was de zege terecht.

Eerst op achterstand

In de eerste helft keek Dalen na dik een kwartier spelen onverwacht tegen een 0-1 achterstand aan tegen de Noord-Friezen. Ruben Sinnema maakte hands binnen de zestien en Danny Kampstra benutte de toegekende strafschop. Vlak voor rust bracht Roy Renkema zijn ploeg op gelijke hoogte: 1-1.

Positieve jaarafsluiting

In de tweede helft pakte Dalen opnieuw het initiatief en kwam door een treffer van aanvoerder Tijmen Venhorst op een 2-1 voorsprong. Toen Roy Renkema in de 76e minuut met zijn tweede doelpunt de stand op 3-1 bracht, leek de buit binnen voor Dalen. Korne Bosch zorgde er in de slotfase met een afstandsschot voor dat de spanning terug kwam in de wedstrijd. Toch kwam de overwinning niet meer in gevaar voor Dalen: eindstand 3-2.

Dalen sloot het kalenderjaar op deze wijze positief af en bekleedt nu een tweede positie op de ranglijst op slechts één punt van koploper Emmeloord, dat een stevige 2-6 nederlaag leed tegen LSC.

Bron: Samen Dalen

Hieronder zie je een paar wedstrijdfoto’s. Meer foto’s volgen later deze week in de fotogalerij.