Ondanks het coronavirus is de voetbalvereniging Hoogeveen van plan in augustus een nieuwe editie van het Offereins  te houden.

De wedstrijden worden gespeeld op 14, 17 en 21 augustus. De organisatie kiest ervoor om dezelfde opzet als in 2019 te hanteren. Daarbij strijden de hoofdklassers en eersteklassers om de AH Offerein Bokaal en de tweede- en derdeklassers om de Paviljoen Nijstad Cup. ‘De nieuwe opzet is ons destijds uitstekend bevallen’, vertelt Ferdinand Hup namens de organisatie. ‘Doordat we het toernooi hebben opgesplitst zijn de krachtverschillen minder groot.’

Deelnemersveld

De organisatie heeft ook het deelnemersveld al bekende gemaakt. HZVV, VKW en Pelikaan S nemen het tegen elkaar op om de AH Offerein Bokaal.

Achilles 1895, LTC, Dalen, ZZVV, De Weide, SV Dedemsvaart, SCD’83, Hoogeveen zaterdag en HZVV 2 spelen om de Paviljoen Nijstad Cup. Titelverdediger Germanicus uit Coevorden doet dit jaar niet aan het toernooi mee.