De verslagen van de wedstrijden van Dalen 1 zijn geschreven door leden van de v.v. Dalen of overgenomen uit de media, bijvoorbeeld Coevorden Huis aan Huis, Dagblad van het Noorden, FC12, RTV Drenthe en Tweenul.nl.

10-03-2019 Sleen 1 - Dalen 1

Uitslag: 3 – 2

Sleen op karakter langs Dalen

Sleen boekte in de streekderby tegen Dalen zondagmiddag een verdiende 3-2 zege. De ploeg van Reinoud Haak, die naast de waslijst aan geblesseerden ook niet kon beschikken over vaste waarden Marc Dekker en Jacques Koops, leverde een uitstekende teamprestatie.

Dalen opende door Kjetl Brand, na voorbereidend werk van Peter Harkes, al na vijf minuten de score. Sleen knokte zich echter terug in de wedstrijd en kreeg via Abdi Mohamed en Derek Slot een aantal opgelegde kansen. Dalen mocht niet mopperen met de 0-1 voorsprong.

In de tweede helft kwam Sleen door een fantastische goal van Abdi Mohamed op gelijke hoogte. Sleen bleef aandringen en uit een weergaloze goal van de jeugdige Patrick Zijnge nam Sleen de leiding.

Dalen drong wel aan, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Sleen nam zelfs verder afstand: na een mooie aanval schoot Derek Slot de bal vanuit een moeilijke hoek in de kruising 3-1. Dalen kwam in de slotfase via Marijn Verdoold nog wel terug tot 3-2, maar verder liet Sleen het niet meer komen.  De beide trainers Reinoud Haak en Bert Doldersum waren na afloop eensluidend in hun commentaar. ‘Op basis van de inzet heeft Sleen verdiend gewonnen.’ Dalen staat zevende met 22 punten uit 14 duels. Door de zege heeft Sleen in de onderste regionen van de 3e klasse C weer aansluiting gevonden met CEC en Ruinerwold.

24-02-2019 Ruinen 1 - Dalen 1

Uitslag: 1 – 2

Dalen boekt belangrijke zege

Dalen heeft zich gerevancheerd voor de 0-1 nederlaag tegen Raptim. Het uitduel tegen het laag-geplaatste Ruinen werd zondagmiddag met 1-2 gewonnen. Bij rust was er nog niet gescoord. De zege kwam pas in blessuretijd tot stand. Marijn Verdoold werd matchwinnaar.

Dalen kwam in de 50e minuut door een doelpunt van Wim Steege op 0-1, maar na amper een uur spelen zette Jurgen Hoorn de partijen weer op gelijke hoogte. Dalen had een licht veldoverwicht en was de beter voetballende ploeg, maar leek genoegen te moeten nemen met een puntendeling. Een prachtige combinatie tussen Nick Schuiling en Marijn Verdoold leverde in de dying seconds uiteindelijk toch nog drie kostbare punten op. De ploeg van Bert Doldersum staat op de zesde plaats en houdt aansluiting bij de top van de 3e klasse C.

17-02-2019 Dalen 1 - Raptim 1

Uitslag: 0 – 1

Raptim gelukkigste in povere streekderby

Raptim heeft zondagmiddag in de streekderby tegen Dalen op de valreep drie kostbare punten uit het vuur gesleept. De formatie van Jan Wielink won met 0-1.

In de eerste helft viel er voor de aanwezige toeschouwers op sportpark ‘t Grootveld niet veel te genieten. Dalen had wel een veldoverwicht, maar de kansen die over en weer vielen werden veelal verkwanseld. Met 0-0 werd de rust bereikt.

In de tweede helft hielden Dalen en Raptim elkaar qua kansenverhouding redelijk in evenwicht. Tot diep in de tweede helft stelde Raptim zich op ’t Grootveld tevreden met een gelijkspel. Twee minuten voor tijd profiteerde Arnoud ter Bruggen echter optimaal van een fout in de verdediging van Dalen, waardoor er niet één maar drie punten konden worden meegenomen naar Coevorden. Dankzij de overwinning van Raptim passeert het Dalen op de ranglijst in de 3e klasse C. De ploeg van Jan Wielink heeft 20 punten uit 12 gespeelde duels. Dalen staat zesde en heeft een punt minder.

09-12-2018 Dalen 1 - Twedo 1

Uitslag: 1 – 1

Dalen vergeet te profiteren van remise FC ter Apel’96

Dalen heeft zondag niet weten te profiteren van de remise van FC ter Apel’96 tegen EMMS (2-2). Op ’t Grootveld kwam de ploeg van Bert Doldersum tegen Twedo niet verder dan 1-1.

Een helft lang was Dalen heer en meester. Marijn Verdoold bracht Dalen in de 25e minuut op voorsprong, maar de definitieve nekslag bleef echter uit. Twedo was in de tweede helft strijdbaar en uiteindelijk ook gelukkig. Tien minuten voor het eindsignaal bracht invaller Peter Drenth de partijen op gelijke hoogte. Beide ploegen konden leven met het gelijke spel. Dalen blijft in de 3e klasse C derde met acht punten achterstand op koploper FC ter Apel’96.

02-12-2018 FC ter Apel'96 1 - Dalen 1

Uitslag: 5 – 2

Dalen verliest.

Dalen leed zondagmiddag een terechte, maar geflatteerde 5-2 nederlaag bij koploper FC Ter Apel ’96. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De ploeg van trainer Bert Doldersum schoot uit de startblokken. Na tien minuten zette Tijmen Venhorst de verdiende 0-1 voorsprong op het bord. In de 25e minuut kwam de thuisploeg via Arjan Heeres op gelijke hoogte. Dalen incasseerde voor rust een behoorlijke domper: routinier Tijmen Venhorst moest met een op het oog zware knieblessure het speelveld verlaten.

In de tweede helft namen de Groningers direct het initiatief in handen en Sander Egbers zette FC Ter Apel ’96 op voorsprong. Dalen probeerde met een offensieve speelwijze de gelijkmaker te forceren, maar in de counter bleek de koploper uiterst effectief. Arjan Heeres bracht zijn ploeg op 3-1 en dat bleek de beslissing. Na de rode kaart van Ruben Sinnema was Dalen niet meer bij machte om nog terug te komen. Patrick Bults tekende voor de 4-1. Namens Dalen deed Kjetil Brand nog wel iets terug (4-2), maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Jeroen Schoonbeek zette de 5-2 eindstand op het scorebord. Dalen blijft derde, maar het gat met koploper FC Ter Apel ’96 is opgelopen tot acht punten.

25-11-2018 Dalen 1 - EMMS 1

Uitslag: 4 – 1

Jelle Nikkels de gevierde man bij Dalen.

Dalen heeft zondagmiddag de zesde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum won op ’t Grootveld met 4-1 van EMMS. Bij rust was de stand nog in evenwicht: 1-1.

Uitblinker aan de zijde van Dalen was Jelle Nikkels. Hij eiste met vier treffers nadrukkelijk een hoofdrol op. De beide teams waren aan elkaar gewaagd. Jelle Nikkels opende de score, maar Jord Anbergen bracht nog voor rust de partijen weer op gelijke hoogte.

Ook in de tweede helft waren de krachtverschillen klein. Man of the match Jelle Nikkels zette Dalen opnieuw op voorsprong. Na de discutabele rode kaart voor Dennis Lamberink leek EMMS van slag en profiteerde Dalen optimaal van de overtalsituatie. Met twee treffers in het laatste kwartier tekende Jelle Nikkels voor een loepzuivere hattrick en de 4-1 eindstand. Dalen staat derde en is EMMS op twee punten genaderd. FC Ter Apel ’96 blijft lijstaanvoerder in de 3e klasse C. De Groningers speelden met 1-1 gelijk bij Ruinerwold

18-11-2018 CEC 1 - Dalen 1

Uitslag: 1 – 0

Dalen verliest in ‘draak van een wedstrijd’

De hoofdmacht van Dalen verloor in een ‘draak van een wedstrijd’ met 1-0 van CEC. Beide ploegen konden het publiek niet boeien. CEC kwam in de 18e minuut door een doelpunt van Daniel Berens, na slordig balverlies aan de zijde van Dalen, op voorsprong.

Na rust kreeg Dalen wel een paar kansjes, maar de echte overtuiging ontbrak. Enig lichtpuntje in dit teleurstellend duel was het feit dat de jeugdspelers van de Daler hoofdmacht goed overeind bleven.

11-11-2018 Dalen 1 - Achilles 1894 1 (Beker)

Uitslag: 0 – 4

Dalen uitgebekerd

De hoofdmacht van Dalen heeft zondagmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste knockoutronde van het noordelijk districtstoernooi. In eigen huis werd met 0-4 verloren van hoofdklasser Achilles.

Trainer-coach Bert Doldersum was na afloop duidelijk in zijn commentaar: “We gaven het in de eerste helft makkelijk we en maakten het onszelf daarmee moeilijk. In de tweede helft haalden we toch een behoorlijk niveau tegen de hoofdklasser.”

Na een halfuur spelen hadden de Assenaren al een veilige marge opgebouwd: 0-3. Dalen kon de opgelopen schade na rust niet meer repareren. Achilles 1894 liep in het laatste kwartier uit naar 0-4.

04-11-2018 Dalen 1 - Protos 1

Uitslag: 0 – 2

Protos troeft Dalen af

Protos zorgde zondagmiddag voor een verrassing door in de streekderby het hoogge-plaatste Dalen met 0-2 klop te geven. De eindstand was al bij rust bereikt.

Dalen was voetbaltechnisch gezien wel de bovenliggende partij, maar kreeg de rekening voor het slappe begin gepresenteerd. De Dalenaren gaven de twee tegendoelpunten van Michel Overweg en Bart Reinink te gemakkelijk cadeau.

In de tweede helft was het voor Protos alle hens aan dek. Dalen kreeg een handvol kansen, maar was niet gelukkig in de afronding. Voor de hardwerkende ploeg van trainer-coach Roeland Kwint was de 0-2 zege een mooie opsteker en voor Dalen is er na twee nederlagen werk aan de winkel. Dalen is afgezakt naar de derde plaats met vijftien punten uit zeven duels.

28-10-2018 W.K.E.'16 1 - Dalen 1

Dalen loopt tegen eerste nederlaag aan

Uitslag: 3 – 0

Dalen is zondagmiddag tegen WKE’16 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Op sportpark Grote Geert in Emmen was Henk Bakker de beul voor de koploper van de 3e klasse C.

Bakker liet na een halfuur spelen met een fantastisch afstandsschot Rick Braam volstrekt kansloos. Tot de rust bleef het 1-0. In de tweede helft waren beide ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Kjetil Brand was een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar zijn acties leverden geen goals op. In de slotfase beslisten de Emmenaren het duel. Met opnieuw Henk Bakker in de hoofdrol. Hij verdubbelde in de 85e minuut de marge en twee minuten later gooide Ferdy Poelman het duel in het slot: 3-0.

Door de nederlaag moet Dalen de koppositie afstaan aan FC ter Apel’96.

21-10-2018 Dalen 1 - Sleen 1

Uitslag: 3 – 0
Doelpunten: Tijmen Venhorst (2x), Rob Vrielink

Dalen te sterk voor Sleen

Dalen heeft de streekderby tegen Sleen in zijn voordeel beslist. Op ’t Grootveld werd het 3-0. Bij rust leidde Dalen met 1-0. Op aangeven van Kjetil Brand scoorde Tijmen Venhorst de openingstreffer. De bezoekers uit Sleen boden een helft lang prima partij tegen de koploper, maar na de hervatting was Dalen sterker. Rob Vrielink en Tijmen Venhorst bepaalden de eindstand op 3-0. Dalen is na vijf duels nog altijd zonder puntverlies. FC ter Apel’96 en EMMS volgen op twee punten achterstand. Sleen staat dertiende. De ploeg van Reinoud Haak won slechts één duel.

14-10-2018 Ruinerwold 1 - Dalen 1

Uitslag: 2 – 4
Doelpunten: Jelle Nikkels, Wim Steege (2x), Tijmen Venhorst

Dalen heeft zondagmiddag ook de vierde wedstrijd winnend afgesloten. Op bezoek bij Ruinerwold werd een 2-4 zege geboekt. Tijmen Venhorst zette de ploeg van Bert Doldersum op slag van rust op voorsprong. In de tweede helft bleef Dalen de bovenliggende partij en kwam het via goals van Jelle Nikkels en Wim Steege op 0-3. De thuisploeg kwam in het laatste kwartier sterk terug. Kevin Loof en Frank Jansen brachten de spanning terug in de wedstrijd. Ruinerwold was in 81e minuut vanuit een scrimmage zelfs nog dichtbij de 3-3, maar in de tegenstoot bepaalde Wim Steege de eindstand op 2-4. Dalen is ongeslagen lijstaanvoerder. EMMS volgt met tien punten op de tweede plaats.

07-10-2018 Dalen 1 - Musselkanaal 1

Derde overwinning voor Dalen

Uitslag: 4 – 1
Doelpunten: Peter Harkes (2x), Jelle Nikkels (2x)

In de 3e klasse C had Dalen zondagmiddag slechts één helft nodig om Musselkanaal simpel te verslaan. Bij rust leidde de ploeg van trainer-coach Bert Doldersum al met 4-0.

Peter Harkes en Jelle Nikkels waren voor rust ieder twee keer trefzeker. Een minuut na de hervatting kwam Musselkanaal via Robin Gerlach nog wel terug tot 4-1, maar spannend werd het niet meer. Dalen is met negen punten uit drie duels de ongeslagen lijstaanvoerder, op twee punten gevolgd door EMMS en FC ter Apel ’96.

30-09-2018 Raptim 1 - Dalen 1

Dalen wint verdiend van Raptim

Uitslag: 3 – 5
Doelpunten: Jeffrey Snijder, Tijmen Venhort (3x), Rob Vrielink

Zondagmiddag 30 september speelde Dalen 1 de uitwedstrijd tegen Raptim 1.

Raptim zocht vanaf de aftrap meteen de aanval. Dat resulteerde al in de 2e minuut in de openingsgoal voor Raptim door Laurens Meppelink. In de 3e minuut was het Laurens Meppelink die bijna nogmaals scoorde. Maar in plaats van 2-0 werd het in de 4e minuut 1-1 door een doelpunt van uitblinker Tijmen Venhorst. Door een intikker van Rob Vrielink, een kopbal van Tijmen Venhorst op een voorzet van Ruben Sinnema, en een hard en goed schot van Jeffrey Snijder liep Dalen uit naar 1-4. Maar kort voor rust bracht Raptim de spanning terug in de wedstrijd door een doelpunt van Arnold ter Bruggen. Na rust maakte Tijmen Venhorst zijn hattrick compleet, waarmee hij de stand op 2-5 bracht. Robert Mulder deed namens Raptim nog wat terug, eindstand 3-5. Een wedstrijd met veel doelpunten, maar een verdiende overwinning voor Dalen.

23-09-2018 Dalen 1 - S.V.V.'04 1

Uitslag: 6 – 2
Doelpunten: Jeffrey Snijder, Wim Steege (3x), Tijmen Venhorst (2x)

In de aanloop naar de kraker tegen Raptim heeft Dalen zondagmiddag een doelpuntrijke zege geboekt in de 3e klasse C.

De ploeg van Bert Doldersum won op ’t Grootveld met 6-2 van SVV ’04. Dalen legde een prima teamprestatie op de mat en daar had het hardwerkend SVV ’04 geen antwoord op. De thuisploeg kwam door Jeffrey Snijder op voorsprong en Wim Steege verdubbelde de marge. De ploeg uit Schoonebeek deed via Bart Moes nog wel iets terug, maar door treffers van Tijmen Venhorst (2x) en Wim Steege (2x) werd de verdiende zege veiliggesteld. Harmen Stuiver maakte de tweede treffer voor de ploeg uit Schoonebeek.

Poule-fase bekertoernooi

30 augustus 2018: Witteveense Boys 1 – Dalen 1

Uitslag: 1 – 6
Doelpunten: Jelle Nikkels, Wim Steenge (2x), Tijmen Venhorst (2x), Marijn Verdoold.

Dalen wint moeiteloos bekerduel van Witteveense Boys ’87

Dalen kende donderdagavond in de eerste groepswedstrijd van de noordelijke districtsbeker geen probleem met 4e klasser Witteveense Boys ’87: 1-6. Bij rust leidde de equipe van Bert Doldersum al met 0-3.

9 september 2018: Dalen 1 – GKC 1 (Beker)

Uitslag: 11 – 1
Doelpunten: Steven Balstra, Martijn Koelink (5x), Jeffrey Snijder, Wim Steege, Tijmen Venhorst (2x), Marijn Verdoold.

Dalen maakte op ’t Grootveld gehakt van GKC. De ploeg van Bert Doldersum zegevierde met dubbele cijfers: 11-1. Bij rust was het al 8-1. Dalen kwam nog wel op achterstand, maar daarna werd de 5e klasser uit Gasselte overlopen. Martijn Koelink was met vijf treffers de gevierde man.

16 september 2018: Dalen 1 – Buinen 1

Uitslag: 10 – 0
Doelpunten: Steven Balstra, Jelle Nikkels (2x), Tijmen Venhorst (4x), Marijn Verdoold (2x), Rob Vrielink

Dalen bereikt knock-outfase bekertoernooi

Dalen zette opnieuw dubbele cijfers op het scorebord. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum won op ’t Grootveld met liefst 10-0 van 5e klasser Buinen. Bij rust leidde Dalen al met 7-0.

2017-2018 Jaarboek Dalen 1