De verslagen van de wedstrijden van Dalen 1 zijn geschreven door leden van de v.v. Dalen of overgenomen uit de media, bijvoorbeeld Coevorden Huis aan Huis, Dagblad van het Noorden, FC12, RTV Drenthe en Tweenul.nl.

10-06-2019 - FC ter Apel'96 1 – Dalen 1 (Nacompetitie)

Uitslag: 3 – 4 (na verlenging)

Dalen promoveert in zinderend slotstuk naar de 2e klasse

De hoofdmacht van Dalen keert na drie seizoenen terug naar de 2e klasse. De ploeg van vertrekkend coach Bert Doldersum won pinkstermaandag in een zinderend slotstuk met 3-4 –na verlenging- van competitiegenoot FC ter Apel’96.

Op de overwinning viel weinig af te dingen, maar Dalen verspeelde pal voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een zeker lijkende 1-3 zege. Diep in blessuretijd kwamen de Groningers nog terug tot 3-3. In de bloedstollende verlenging maakten de Dalenaren met dank aan matchwinnaar Tijmen Venhorst het verschil: 3-4

Niet te vervelen

Het publiek hoefde zich op het neutraal terrein van sportpark HOC in Odoorn nauwelijks te vervelen. Dat begon na amper negen minuten, toen Patrick Bults een corner in één keer achter de verbouwereerde Dalen-doelman Rick Braam binnenschoot. De amusementswaarde bleef hoog en er waren kansen over en weer. Nog binnen het kwartier repareerde Dalen de schade: Kjetil Brand bracht de ploegen weer in evenwicht. Dalen tankte zelfvertrouwen en na ruim een halfuur spelen kwam de ploeg van Bert Doldersum door een prachtig schot van Nick Schuiling op 1-2. Dat was ook de ruststand.

Feeststemming

De tweede helft was weliswaar van minder niveau, maar de spanning vergoedde veel. Het werd een intensieve strijd waarin Dalen alles moest geven en dat heeft de equipe ook gedaan. Zes minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Nick Alberts leek de beslissing te vallen. Invaller Wim Steege stond amper een minuut in het veld en scoorde de 1-3. Het legioen uit Dalen was al in feeststemming, maar in blessuretijd ging het alsnog mis. Reinier de Boer werd met twee keer geel en dus rood van het veld gezonden en FC ter Apel’96 profiteerde optimaal van de man-meer-situatie. In de dying seconds konden de Dalenaren hun ogen niet geloven en werd het nog 3-3. Daarmee dwongen de Groningers een verlenging af.

Bloedstollend

Dalen rechtte de rug en kwam in de eerste helft van de verlenging op de 3-4 door een doelpunt van Tijmen Venhorst. Nog voor het verstrijken van de eerste helft werd Jordy Veninga van FC ter Apel’96 door arbiter Alberts met een rode kaart van het veld gezonden en dus was het weer 10 tegen 10. Ook in de tweede part van de verlenging bleef het ongekend spannend, maar de Dalenaren hielden het hoofd koel en trokken de zwaarbevochten zege over de streep. Het legioen uit Dalen heeft er even op moeten wachten, maar als het eindsignaal van scheidsrechter Alberts klinkt, is er de ontlading. Feestende spelers en gejuich bij het publiek. Dalen speelt komend seizoen in de 2e klasse.

Tijmen Venhorst

Aanvoerder en matchwinnaar Tijmen Venhorst keek vooraf met zelfvertrouwen en optimisme naar tweede pinksterdag. Dat vertrouwen werd in Odoorn niet beschaamd. ‘Het was vandaag sowieso een bijzondere wedstrijd. We nemen afscheid van de complete technische staf. Het s natuurlijk fantastisch dat we Bert Doldersum, Albert Meppelink, Gert Veenstra en Thieme Mennink nu met een onvergetelijk promotiefeest kunnen uitzwaaien. Dat verdienen de mannen, want ze hebben een mooie staat van dienst opgebouwd. Ik kijk ook even naar Bert Meppelink. De routinier neemt hier in Odoorn –na ruim 300 competitiewedstrijden- afscheid van de hoofdmacht van Dalen’.

Voor Dalen –dat de afgelopen twee seizoenen tegen Forward en Emmeloord in de nacompetitie strandde- was het in Odoorn een ongekende apotheose. In een triomfantelijke sfeer was het voor Bert Doldersum c.s. ongekend om de competitie zo te beëindigen.

Vanaf komend seizoen staat Michel Kerkdijk (31) uit Schoonebeek aan het roer van de kersverse tweedeklasser.

02-06-2019 - FC Assen 1 – Dalen 1 (Nacompetitie)

Uitslag: 2 – 3 (na verlenging)

Dalen wint van FC Assen en treft FC ter Apel’96 in finale nacompetitie

Dalen speelt op tweede pinksterdag op neutraal terrein de finale van de nacompetitie tegen FC ter Apel’96. De ploeg van Bert Doldersum won zondagmiddag in de verlenging met 2-3 van FC Assen.

Dalen was in de Drentse hoofdstad de betere ploeg. Na ruim tien minuten leek Dalen door een fantastisch doelpunt van Kjetil Brand ook op voorsprong te komen, maar de zeker lijkende goal werd om discutabele redenen afgekeurd. Dalen leek even van slag en na een halfuur kwam FC Assen door een goal van Leon van Broekhoven tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Peter Harkes bracht echter nog voor rust de ploegen weer in evenwicht.

Spannende slotfase

In de tweede helft bleven veruit de beste kansen voor Dalen, maar het lukte niet om doelman Renzo Hoving te verschalken. De slotfase werd een thriller. FC Assen kwam door invaller Dzenan Sarkinovic op 2-1 en dat leek de beslissing. Dalen bleek echter over de langste adem te beschikken. Diep in blessuretijd bestrafte arbiter Eisinga een discutabele handsbal in het strafschopgebied van FC Assen. Marijn Verdoold zette vanaf de strafschopstip de verdiende 2-2 op het scorebord.

Matchwinnaar

In de noodzakelijk geworden verlenging liepen beide teams op het tandvlees, maar Dalen toonde de meeste veerkracht en had de beste kansen. In de 20e minuut van de verlenging bezorgde Jelle de Rudder de ploeg van Bert Doldersum een ticket voor de finale van de play-offs. Hij werd in de 110e minuut matchwinnaar.

Daarin treft de ploeg competitiegenoot FC ter Apel’96, dat zondagmiddag in de verlenging met 4-3 te sterk was voor Oldeholtpade. FC Assen is door de nederlaag gedegradeerd naar de 3e klasse.

26-05-2019 - Dalen 1 – Ruinerwold 1

Uitslag:4 – 0

Dalen ruikt 2e klasse en gaat de nacompetitie in

Dalen heeft zich zondagmiddag dankzij een ruime 4-0 zege tegen Ruinerwold geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse. Bij rust was het 1-0.

Ruinerwold bood aanvankelijk taai verweer, maar kreeg vlak voor het rustsignaal de eerste klap te verwerken. Na knap voorbereidend werk van Koen Althof scoorde aanvoerder Tijmen Venhorst de 1-0.

In de tweede helft speelde Dalen alle schroom van zich af en liep door doelpunten van Tijmen Venhorst, Kjetil Brand en Nick Schuiling eenvoudig uit naar 4-0.

Zondag speelt Dalen de eerste van een reeks van drie knock-out rondes. De ploeg van Bert Doldersum gaat dan op bezoek bij FC Assen, herkanser uit de 2e klasse L. Bij winst plaatst Dalen zich voor de volgende ronde.

19-05-2019 - Musselkanaal 1 – Dalen 1

Uitslag: 4 – 1

Geflatteerde nederlaag Dalen

Dalen leed zondagmiddag op bezoek bij Musselkanaal een geflatteerde 4-1 nederlaag. De verlies-partij voor Dalen blijft vooralsnog zonder gevolgen. Door de 6-0 nederlaag van EMMS bij WKE’16, dat officieus kampioen werd van de 3e klasse C, blijft de ploeg van Bert Doldersum derde. Deze plek op de ranglijst is voldoende voor een ticket voor de play-offs.

Dalen was gelijkwaardig aan Musselkanaal, maar de Groningers waren in de afwerking scherper. In de 26e minuut opende Rolf Kayser de score en op slag van rust verdubbelde diezelfde Kayser de marge.

Ook in de tweede helft was er nauwelijks krachtsverschil. Tijmen Venhorst liet in de 55e minuut vanaf de strafschopstip een opgelegde kans liggen om de marge te verkleinen. In de 65e minuut bracht Kjetil Brand de spanning nog terug in de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd zorgde Nick Schoenmaker voor een veiliger marge (3-1). Na een eigen doelpunt van Roy Renkema (4-1) was het pleit beslecht. ‘Op basis van strijdlust was op de zege van Musselkanaal weinig af te dingen’, aldus Bert Doldersum.

Zondag staat op ’t Grootveld de wedstrijd tegen Ruinerwold op het programma. De ploeg staat dertiende en zal met deze klassering de nacompetitie in moeten om degradatie te voorkomen.

12-05-2019 - EMMS 1 – Dalen 1

Uitslag: 1 – 4

Dalen pakt klinkende zege

Een vooral in de tweede helft imponerend Dalen leverde voor de negende keer op rij een uitstekende prestatie. In de subtopper tegen EMMS was de ploeg van Bert Doldersum met 1-4 te sterk. Op die uitslag viel weinig af te dingen. Bij rust leidde de formatie uit Slagharen door een doelpunt van Jarunn Kleinheerenbrink nog met 1-0, maar Dalen had wel het betere veldspel.

Na de pauze maakten de bezoekers binnen het uur korte metten met EMM. Door doelpunten van Reinier de Boer, Steven Balstra en Kjetil Brand ging Dalen binnen no-time met 1-3 aan de leiding. EMMS kreeg in het vervolg nog wel kansen op de aansluitingstreffer, maar Dalen hield vrij eenvoudig stand. Na de oliedomme rode kaart voor EMMS-verdediger Justin Westerbeek was het pleit beslecht. In de slotfase bepaalde Kjetil Brand met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 1-4.

In de 3e klasse C klimt Dalen door de zege naar de derde plaats met 49 punten uit 24 duels. Met nog twee duels te gaan is Dalen nog nadrukkelijk in de race voor deelname aan de play-offs.

05-05-2019 - SVV’04 1 – Dalen 1

Uitslag: 3 – 4

Dalen blijft winnen

Dalen is bezig aan een ijzersterke serie. De ploeg van Bert Doldersum boekte zondagmiddag op bezoek bij SVV’04 al weer de achtste overwinning op rij. Het doelpuntrijke duel in Schoonebeek eindigde na een 0-3 ruststand uiteindelijk in 3-4.

Dalen was in de eerste helft de bovenliggende partij en bouwde door goals van Reinier de Boer, Tijmen Venhorst en Nick Schuiling een comfortabele voorsprong op. In de tweede helft kwam SVV’04 via Bart Moes en Lars Koopmeiners terug tot 2-3. Dalen raakte niet in de war. Na een mooie individuele actie van Bert Geerts zorgde Jelle Nikkels voor de 2-4. In de slotseconden zette Lars Koopmeiners uit een vrije trap de 3-4 eindstand op het scorebord.

Dalen blijft vierde e is met 46 punten uit 23 duels nog altijd kansrijk voor deelname aan de nacompetitie. Komende zondag staat het belangrijke uitduel tegen het op de derde plaats staande EMMS op het programma. Het verschil tussen beide teams is slechts twee punten.

01-05-2019 - Dalen 1 – CEC 1

Uitslag: 2 – 1

Dalen wint van CEC

Jelle Nikkels brak op ’t Grootveld na ruim een kwartier de ban. Op aangeven van Nick Schuiling zette de Dalenaar met een fantastisch goal de 1-0 op het scorebord. Dalen verzuimde om nog voor rust al het verschil te maken. Bovendien miste Marijn Verdoold een penalty.

Na rust maakt CEC uit een verdwaalde vrije trap van Mark van den Berg de 1-1. In de laatste tien minuten bracht Bert Doldersum drie wissels in het veld en dat was uiteindelijk bepalend voor de winst. Op aangeven van Nick Schuiling scoorde Roy Renkema in de slotfase de bevrijdende 2-1. Dalen blijft vierde met 43 punten uit 22 duels.

28-04-2019 - Dalen 1 – Weerdinge 1

Uitslag: 3 – 1

Dalen in tweede helft langs Weerdinge

Dalen won op ’t Grootveld met 3-1 van Weerdinge. Bij rust was er nog niet gescoord. In de gelijk opgaande eerste helft lieten beide ploegen weinig zien en waren doelrijpe kansen schaars. Na rust gaf de thuisclub vol gas en nog binnen het uur zette Reinier de Boer met twee gave treffers de 2-0 op het scorebord. Dalen verslapte niet en in de 66e minuut besliste Nick Schuiling het duel. Weerdinge deed in de slotfase via Milos Oluic nog iets terug: 3-1.

Dalen blijft vierde met 40 punten uit 21 duels. Woensdag kruist Dalen op ’t Grootveld de degens met CEC. Het duel begint om 19.00 uur.

21-04-2019 - Dalen 1 – FC ter Apel’96 1

Uitslag: 4 – 1

Ruime overwinning Dalen op FC ter Apel’96

Dalen deed zondagmiddag door de 4-1 zege op het hooggeplaatste FC ter Apel’96 uitstekende zaken. De ploeg van Bert Doldersum klimt door de driepunter naar de 4e plaats.

Dalen kwam na ruim een kwartier spelen door een doelpunt van Kjetil Brand op 1-0, maar nog binnen het halfuur kwamen de bezoekers uit Ter Apel via een fantastische goal van Arjan Heerkes op gelijke hoogte.

In de 56e minuut tekende Peter Harkes voor de 2-1 en vervolgens kreeg FC ter Apel’96 tot drie keer de gelegenheid om via de strafschopstip te scoren, maar het leverde drie keer geen goal op. Eerst mocht Arjan Heeres aanleggen, maar keeper Rick Braam bewoog volgens arbiter Reins te vroeg. In de herkansing faalde ook Sander Egbers. Beide keren bracht Rick Braam knap redding. De Groningers kregen in het vervolg van de tweede helft nogmaals een strafschop toegewezen, maar ook Patrick Bults wist geen raad met het buitenkansje. Hij schoot op de paal. Vervolgens beloonde Dalen zich wel: Marijn Verdoold en Jelle Nikkels tekenden voor de ietwat geflatteerde maar wel verdiende 4-1 zege. Dalen staat vierde met 37 punten uit 20 duels.

14-04-2019 - Twedo 1 – Dalen 1

Uitslag: 0 – 3

Dalen kent geen problemen met Twedo

Dalen kende in Veenoord weinig problemen met Twedo. De ploeg van Bert Doldersum won met 0-3. De eindstad was al bij rust bereikt.

In voetbaltechnisch opzicht was Dalen de bovenliggende partij. Binnen twintig minuten opende Ruben Sinnema de score en in de 25e minuut verdubbelde Martijn Koelink de marge. Vlak voor rust zorgde Tijmen Venhorst voor de 0-3.

In de tweede helft kwam de ploeg van Bert Doldersum nog nauwelijks in de problemen. ‘We hebben heel weinig weggegeven en de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld’, aldus de trainer-coach. Dalen staat op de vijfde plaats met 34 punten uit 19 wedstrijden.

07-04-2019 - Dalen 1 – Ruinen 1

Uitslag: 2 – 1

Dalen wint nipt van Ruinen

Dalen heeft de 0-1 zege bij Protos een goed vervolg gegeven. De ploeg van Bert Doldersum versloeg Ruinen op ’t Grootveld met 2-1. Dalen speelde een puike eerste helft. Tijmen Venhorst opende al vroeg in de wedstrijd de score, maar nog voor rust kwamen de bezoekers uit Ruinen – tegen de verhouding in – door een doelpunt van Elmar van Belkum op gelijke hoogte. Hij profiteerde optimaal van een verdedigingsfout aan de zijde van Dalen.

In de levendige tweede helft, met veel strijd en met een hoofdrol voor de beide doelmannen, waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. De wedstrijd leek in een remise te eindigen, maar Dalen trok uiteindelijk toch nog verdiend aan het langste eind. Met een formidabel afstandsschot van zeker dertig meter liet routinier Nick Schuiling doelman Marnick Pinxterhuis volstrekt kansloos: 2-1.

Dalen blijft vijfde met 31 punten uit 18 duels.

31-03-2019 - Protos 1 - Dalen 1

Uitslag: 0 – 1

Dalen wint derby

In een meer spannende dan hoogstaande streekderby heeft Dalen op bezoek bij Protos met 0-1 gewonnen. Jelle Nikkels werd in de 75e minuut tot matchwinnaar gekroond. Dalen had over geluk niet te klagen, want Protos liet dotten van kansen onbenut.

24-03-2019 - Weerdinge 1 - Dalen 1

Uitslag: 2 – 3

Dalen boekt zwaarbevochten zege

Dalen kwam in het meeslepende duel tegen Weerdinge als winnaar uit de bus. De ploeg van Bert Doldersum zegevierde met 2-3 en herstelde zich met de overwinning van twee opeenvolgende verliespartijen tegen respectievelijk Sleen en WKE’16. Het was een zwaarbevochten overwinning, maar uiteindelijk wel verdiend. Bij rust was de stand 1-1.

De ploegen deden weinig voor elkaar onder. Dalen kwam via Nick Schuiling op 0-1, maar nog voor rust scoorde Aaron Brinks de gelijkmaker. In een meer spannende dan goede tweede helft kwam Weerdinge via Michou Mbaye op 2-1, maar door goals van Marijn Verdoold en Kjetil Brand stelde Dalen de achtste zege van het seizoen veilig. Dalen staat zevende met 25 punten uit 16 duels.

17-03-2019 - Dalen 1 - WKE'16 1

Uitslag: 1 – 3

Dalen zakt naar middenmoot

Dalen incasseerde tegen WKE’16 de zevende seizoensnederlaag. De Emmenaren wonnen op ’t Grootveld met 1-3 en daar viel niet veel op af te dingen. Bij rust was er nog niet gescoord.

In de beginfase van de tweede helft nam WKE’16 de leiding door een doelpunt van Henk Bakker. Jochem Scholten verdubbelde de marge, maar na de 1-2 door Marijn Verdoold kwam de spanning terug in de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen, maar WKE’16 mocht het meest aanspraak op de zege maken. Ferdy Poelman bepaalde in de slotfase de eindstand op 1-3.

Dalen is afgezakt naar de negende plaats met 22 punten uit 15 duels. Zondag staat het uitduel tegen Weerdinge op het programma.

10-03-2019 - Sleen 1 - Dalen 1

Uitslag: 3 – 2

Sleen op karakter langs Dalen

Sleen boekte in de streekderby tegen Dalen zondagmiddag een verdiende 3-2 zege. De ploeg van Reinoud Haak, die naast de waslijst aan geblesseerden ook niet kon beschikken over vaste waarden Marc Dekker en Jacques Koops, leverde een uitstekende teamprestatie.

Dalen opende door Kjetl Brand, na voorbereidend werk van Peter Harkes, al na vijf minuten de score. Sleen knokte zich echter terug in de wedstrijd en kreeg via Abdi Mohamed en Derek Slot een aantal opgelegde kansen. Dalen mocht niet mopperen met de 0-1 voorsprong.

In de tweede helft kwam Sleen door een fantastische goal van Abdi Mohamed op gelijke hoogte. Sleen bleef aandringen en uit een weergaloze goal van de jeugdige Patrick Zijnge nam Sleen de leiding.

Dalen drong wel aan, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Sleen nam zelfs verder afstand: na een mooie aanval schoot Derek Slot de bal vanuit een moeilijke hoek in de kruising 3-1. Dalen kwam in de slotfase via Marijn Verdoold nog wel terug tot 3-2, maar verder liet Sleen het niet meer komen.  De beide trainers Reinoud Haak en Bert Doldersum waren na afloop eensluidend in hun commentaar. ‘Op basis van de inzet heeft Sleen verdiend gewonnen.’ Dalen staat zevende met 22 punten uit 14 duels. Door de zege heeft Sleen in de onderste regionen van de 3e klasse C weer aansluiting gevonden met CEC en Ruinerwold.

24-02-2019 - Ruinen 1 - Dalen 1

Uitslag: 1 – 2

Dalen boekt belangrijke zege

Dalen heeft zich gerevancheerd voor de 0-1 nederlaag tegen Raptim. Het uitduel tegen het laag-geplaatste Ruinen werd zondagmiddag met 1-2 gewonnen. Bij rust was er nog niet gescoord. De zege kwam pas in blessuretijd tot stand. Marijn Verdoold werd matchwinnaar.

Dalen kwam in de 50e minuut door een doelpunt van Wim Steege op 0-1, maar na amper een uur spelen zette Jurgen Hoorn de partijen weer op gelijke hoogte. Dalen had een licht veldoverwicht en was de beter voetballende ploeg, maar leek genoegen te moeten nemen met een puntendeling. Een prachtige combinatie tussen Nick Schuiling en Marijn Verdoold leverde in de dying seconds uiteindelijk toch nog drie kostbare punten op. De ploeg van Bert Doldersum staat op de zesde plaats en houdt aansluiting bij de top van de 3e klasse C.

17-02-2019 - Dalen 1 - Raptim 1

Uitslag: 0 – 1

Raptim gelukkigste in povere streekderby

Raptim heeft zondagmiddag in de streekderby tegen Dalen op de valreep drie kostbare punten uit het vuur gesleept. De formatie van Jan Wielink won met 0-1.

In de eerste helft viel er voor de aanwezige toeschouwers op sportpark ‘t Grootveld niet veel te genieten. Dalen had wel een veldoverwicht, maar de kansen die over en weer vielen werden veelal verkwanseld. Met 0-0 werd de rust bereikt.

In de tweede helft hielden Dalen en Raptim elkaar qua kansenverhouding redelijk in evenwicht. Tot diep in de tweede helft stelde Raptim zich op ’t Grootveld tevreden met een gelijkspel. Twee minuten voor tijd profiteerde Arnoud ter Bruggen echter optimaal van een fout in de verdediging van Dalen, waardoor er niet één maar drie punten konden worden meegenomen naar Coevorden. Dankzij de overwinning van Raptim passeert het Dalen op de ranglijst in de 3e klasse C. De ploeg van Jan Wielink heeft 20 punten uit 12 gespeelde duels. Dalen staat zesde en heeft een punt minder.

09-12-2018 - Dalen 1 - Twedo 1

Uitslag: 1 – 1

Dalen vergeet te profiteren van remise FC ter Apel’96

Dalen heeft zondag niet weten te profiteren van de remise van FC ter Apel’96 tegen EMMS (2-2). Op ’t Grootveld kwam de ploeg van Bert Doldersum tegen Twedo niet verder dan 1-1.

Een helft lang was Dalen heer en meester. Marijn Verdoold bracht Dalen in de 25e minuut op voorsprong, maar de definitieve nekslag bleef echter uit. Twedo was in de tweede helft strijdbaar en uiteindelijk ook gelukkig. Tien minuten voor het eindsignaal bracht invaller Peter Drenth de partijen op gelijke hoogte. Beide ploegen konden leven met het gelijke spel. Dalen blijft in de 3e klasse C derde met acht punten achterstand op koploper FC ter Apel’96.

02-12-2018 - FC ter Apel'96 1 - Dalen 1

Uitslag: 5 – 2

Dalen verliest.

Dalen leed zondagmiddag een terechte, maar geflatteerde 5-2 nederlaag bij koploper FC Ter Apel ’96. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De ploeg van trainer Bert Doldersum schoot uit de startblokken. Na tien minuten zette Tijmen Venhorst de verdiende 0-1 voorsprong op het bord. In de 25e minuut kwam de thuisploeg via Arjan Heeres op gelijke hoogte. Dalen incasseerde voor rust een behoorlijke domper: routinier Tijmen Venhorst moest met een op het oog zware knieblessure het speelveld verlaten.

In de tweede helft namen de Groningers direct het initiatief in handen en Sander Egbers zette FC Ter Apel ’96 op voorsprong. Dalen probeerde met een offensieve speelwijze de gelijkmaker te forceren, maar in de counter bleek de koploper uiterst effectief. Arjan Heeres bracht zijn ploeg op 3-1 en dat bleek de beslissing. Na de rode kaart van Ruben Sinnema was Dalen niet meer bij machte om nog terug te komen. Patrick Bults tekende voor de 4-1. Namens Dalen deed Kjetil Brand nog wel iets terug (4-2), maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Jeroen Schoonbeek zette de 5-2 eindstand op het scorebord. Dalen blijft derde, maar het gat met koploper FC Ter Apel ’96 is opgelopen tot acht punten.

25-11-2018 - Dalen 1 - EMMS 1

Uitslag: 4 – 1

Jelle Nikkels de gevierde man bij Dalen.

Dalen heeft zondagmiddag de zesde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum won op ’t Grootveld met 4-1 van EMMS. Bij rust was de stand nog in evenwicht: 1-1.

Uitblinker aan de zijde van Dalen was Jelle Nikkels. Hij eiste met vier treffers nadrukkelijk een hoofdrol op. De beide teams waren aan elkaar gewaagd. Jelle Nikkels opende de score, maar Jord Anbergen bracht nog voor rust de partijen weer op gelijke hoogte.

Ook in de tweede helft waren de krachtverschillen klein. Man of the match Jelle Nikkels zette Dalen opnieuw op voorsprong. Na de discutabele rode kaart voor Dennis Lamberink leek EMMS van slag en profiteerde Dalen optimaal van de overtalsituatie. Met twee treffers in het laatste kwartier tekende Jelle Nikkels voor een loepzuivere hattrick en de 4-1 eindstand. Dalen staat derde en is EMMS op twee punten genaderd. FC Ter Apel ’96 blijft lijstaanvoerder in de 3e klasse C. De Groningers speelden met 1-1 gelijk bij Ruinerwold

18-11-2018 - CEC 1 - Dalen 1

Uitslag: 1 – 0

Dalen verliest in ‘draak van een wedstrijd’

De hoofdmacht van Dalen verloor in een ‘draak van een wedstrijd’ met 1-0 van CEC. Beide ploegen konden het publiek niet boeien. CEC kwam in de 18e minuut door een doelpunt van Daniel Berens, na slordig balverlies aan de zijde van Dalen, op voorsprong.

Na rust kreeg Dalen wel een paar kansjes, maar de echte overtuiging ontbrak. Enig lichtpuntje in dit teleurstellend duel was het feit dat de jeugdspelers van de Daler hoofdmacht goed overeind bleven.

11-11-2018 - Dalen 1 - Achilles 1894 1 (Beker)

Uitslag: 0 – 4

Dalen uitgebekerd

De hoofdmacht van Dalen heeft zondagmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste knockoutronde van het noordelijk districtstoernooi. In eigen huis werd met 0-4 verloren van hoofdklasser Achilles.

Trainer-coach Bert Doldersum was na afloop duidelijk in zijn commentaar: “We gaven het in de eerste helft makkelijk we en maakten het onszelf daarmee moeilijk. In de tweede helft haalden we toch een behoorlijk niveau tegen de hoofdklasser.”

Na een halfuur spelen hadden de Assenaren al een veilige marge opgebouwd: 0-3. Dalen kon de opgelopen schade na rust niet meer repareren. Achilles 1894 liep in het laatste kwartier uit naar 0-4.

04-11-2018 - Dalen 1 - Protos 1

Uitslag: 0 – 2

Protos troeft Dalen af

Protos zorgde zondagmiddag voor een verrassing door in de streekderby het hoogge-plaatste Dalen met 0-2 klop te geven. De eindstand was al bij rust bereikt.

Dalen was voetbaltechnisch gezien wel de bovenliggende partij, maar kreeg de rekening voor het slappe begin gepresenteerd. De Dalenaren gaven de twee tegendoelpunten van Michel Overweg en Bart Reinink te gemakkelijk cadeau.

In de tweede helft was het voor Protos alle hens aan dek. Dalen kreeg een handvol kansen, maar was niet gelukkig in de afronding. Voor de hardwerkende ploeg van trainer-coach Roeland Kwint was de 0-2 zege een mooie opsteker en voor Dalen is er na twee nederlagen werk aan de winkel. Dalen is afgezakt naar de derde plaats met vijftien punten uit zeven duels.

28-10-2018 - W.K.E.'16 1 - Dalen 1

Dalen loopt tegen eerste nederlaag aan

Uitslag: 3 – 0

Dalen is zondagmiddag tegen WKE’16 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Op sportpark Grote Geert in Emmen was Henk Bakker de beul voor de koploper van de 3e klasse C.

Bakker liet na een halfuur spelen met een fantastisch afstandsschot Rick Braam volstrekt kansloos. Tot de rust bleef het 1-0. In de tweede helft waren beide ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Kjetil Brand was een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar zijn acties leverden geen goals op. In de slotfase beslisten de Emmenaren het duel. Met opnieuw Henk Bakker in de hoofdrol. Hij verdubbelde in de 85e minuut de marge en twee minuten later gooide Ferdy Poelman het duel in het slot: 3-0.

Door de nederlaag moet Dalen de koppositie afstaan aan FC ter Apel’96.

21-10-2018 - Dalen 1 - Sleen 1

Uitslag: 3 – 0
Doelpunten: Tijmen Venhorst (2x), Rob Vrielink

Dalen te sterk voor Sleen

Dalen heeft de streekderby tegen Sleen in zijn voordeel beslist. Op ’t Grootveld werd het 3-0. Bij rust leidde Dalen met 1-0. Op aangeven van Kjetil Brand scoorde Tijmen Venhorst de openingstreffer. De bezoekers uit Sleen boden een helft lang prima partij tegen de koploper, maar na de hervatting was Dalen sterker. Rob Vrielink en Tijmen Venhorst bepaalden de eindstand op 3-0. Dalen is na vijf duels nog altijd zonder puntverlies. FC ter Apel’96 en EMMS volgen op twee punten achterstand. Sleen staat dertiende. De ploeg van Reinoud Haak won slechts één duel.

14-10-2018 - Ruinerwold 1 - Dalen 1

Uitslag: 2 – 4
Doelpunten: Jelle Nikkels, Wim Steege (2x), Tijmen Venhorst

Dalen heeft zondagmiddag ook de vierde wedstrijd winnend afgesloten. Op bezoek bij Ruinerwold werd een 2-4 zege geboekt. Tijmen Venhorst zette de ploeg van Bert Doldersum op slag van rust op voorsprong. In de tweede helft bleef Dalen de bovenliggende partij en kwam het via goals van Jelle Nikkels en Wim Steege op 0-3. De thuisploeg kwam in het laatste kwartier sterk terug. Kevin Loof en Frank Jansen brachten de spanning terug in de wedstrijd. Ruinerwold was in 81e minuut vanuit een scrimmage zelfs nog dichtbij de 3-3, maar in de tegenstoot bepaalde Wim Steege de eindstand op 2-4. Dalen is ongeslagen lijstaanvoerder. EMMS volgt met tien punten op de tweede plaats.

07-10-2018 - Dalen 1 - Musselkanaal 1

Derde overwinning voor Dalen

Uitslag: 4 – 1
Doelpunten: Peter Harkes (2x), Jelle Nikkels (2x)

In de 3e klasse C had Dalen zondagmiddag slechts één helft nodig om Musselkanaal simpel te verslaan. Bij rust leidde de ploeg van trainer-coach Bert Doldersum al met 4-0.

Peter Harkes en Jelle Nikkels waren voor rust ieder twee keer trefzeker. Een minuut na de hervatting kwam Musselkanaal via Robin Gerlach nog wel terug tot 4-1, maar spannend werd het niet meer. Dalen is met negen punten uit drie duels de ongeslagen lijstaanvoerder, op twee punten gevolgd door EMMS en FC ter Apel ’96.

30-09-2018 - Raptim 1 - Dalen 1

Dalen wint verdiend van Raptim

Uitslag: 3 – 5
Doelpunten: Jeffrey Snijder, Tijmen Venhort (3x), Rob Vrielink

Zondagmiddag 30 september speelde Dalen 1 de uitwedstrijd tegen Raptim 1.

Raptim zocht vanaf de aftrap meteen de aanval. Dat resulteerde al in de 2e minuut in de openingsgoal voor Raptim door Laurens Meppelink. In de 3e minuut was het Laurens Meppelink die bijna nogmaals scoorde. Maar in plaats van 2-0 werd het in de 4e minuut 1-1 door een doelpunt van uitblinker Tijmen Venhorst. Door een intikker van Rob Vrielink, een kopbal van Tijmen Venhorst op een voorzet van Ruben Sinnema, en een hard en goed schot van Jeffrey Snijder liep Dalen uit naar 1-4. Maar kort voor rust bracht Raptim de spanning terug in de wedstrijd door een doelpunt van Arnold ter Bruggen. Na rust maakte Tijmen Venhorst zijn hattrick compleet, waarmee hij de stand op 2-5 bracht. Robert Mulder deed namens Raptim nog wat terug, eindstand 3-5. Een wedstrijd met veel doelpunten, maar een verdiende overwinning voor Dalen.

23-09-2018 - Dalen 1 - S.V.V.'04 1

Uitslag: 6 – 2
Doelpunten: Jeffrey Snijder, Wim Steege (3x), Tijmen Venhorst (2x)

In de aanloop naar de kraker tegen Raptim heeft Dalen zondagmiddag een doelpuntrijke zege geboekt in de 3e klasse C.

De ploeg van Bert Doldersum won op ’t Grootveld met 6-2 van SVV ’04. Dalen legde een prima teamprestatie op de mat en daar had het hardwerkend SVV ’04 geen antwoord op. De thuisploeg kwam door Jeffrey Snijder op voorsprong en Wim Steege verdubbelde de marge. De ploeg uit Schoonebeek deed via Bart Moes nog wel iets terug, maar door treffers van Tijmen Venhorst (2x) en Wim Steege (2x) werd de verdiende zege veiliggesteld. Harmen Stuiver maakte de tweede treffer voor de ploeg uit Schoonebeek.

Poule-fase bekertoernooi

30 augustus 2018: Witteveense Boys 1 – Dalen 1

Uitslag: 1 – 6
Doelpunten: Jelle Nikkels, Wim Steenge (2x), Tijmen Venhorst (2x), Marijn Verdoold.

Dalen wint moeiteloos bekerduel van Witteveense Boys ’87

Dalen kende donderdagavond in de eerste groepswedstrijd van de noordelijke districtsbeker geen probleem met 4e klasser Witteveense Boys ’87: 1-6. Bij rust leidde de equipe van Bert Doldersum al met 0-3.

9 september 2018: Dalen 1 – GKC 1 (Beker)

Uitslag: 11 – 1
Doelpunten: Steven Balstra, Martijn Koelink (5x), Jeffrey Snijder, Wim Steege, Tijmen Venhorst (2x), Marijn Verdoold.

Dalen maakte op ’t Grootveld gehakt van GKC. De ploeg van Bert Doldersum zegevierde met dubbele cijfers: 11-1. Bij rust was het al 8-1. Dalen kwam nog wel op achterstand, maar daarna werd de 5e klasser uit Gasselte overlopen. Martijn Koelink was met vijf treffers de gevierde man.

16 september 2018: Dalen 1 – Buinen 1

Uitslag: 10 – 0
Doelpunten: Steven Balstra, Jelle Nikkels (2x), Tijmen Venhorst (4x), Marijn Verdoold (2x), Rob Vrielink

Dalen bereikt knock-outfase bekertoernooi

Dalen zette opnieuw dubbele cijfers op het scorebord. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum won op ’t Grootveld met liefst 10-0 van 5e klasser Buinen. Bij rust leidde Dalen al met 7-0.

2017-2018 Jaarboek Dalen 1