De wedstrijdverslagen van Dalen 1 zijn geschreven door leden van de v.v. Dalen of overgenomen uit de media, bijvoorbeeld Coevorden Huis aan Huis, Dagblad van het Noorden, RTV Drenthe en Tweenul.nl.

17-06-2018 - Sc. Emmeloord 1 - Dalen 1 (Nacompetitie)

Dalen doet zichzelf tekort en blijft derdeklasser

De hoofdmacht van Dalen is er zondagmiddag niet in geslaagd om promotie naar de 2e klasse af te dwingen. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum leed in de finale van play-offs tegen Sc. Emmeloord een geflatteerde 3-1 nederlaag.

Het was voor de tweede achtereenvolgende keer dat Dalen promotie misloopt. Vorig seizoen was het stad-Groninger Forward te sterk. Dalen had op het kunstgras van Emmeloord veruit het betere van het spel, maar moest uiteindelijk een bittere pil slikken.

Domper van jewelste

De bezoekers keken al na vier minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Een vloeiende combinatie tussen Gokhan Pala en Rik Beekman werd pardoes door Ruben Sinnema in eigen doel gewerkt. Het was een domper van jewelste, maar Dalen toonde veerkracht. Net zoals de ploeg dat het hele seizoen al liet zien. Na ruim een kwartier spelen was de stand al weer in evenwicht: Nick Schuiling liet met een fraaie vrije schop doelman Niels Boomsma volstrekt kansloos: 1-1.

Sc Emmeloord balanceerde daarna op rand van degradatie. De ploeg uit de Noordoostpolder wankelde, maar bleef overeind. Dat was een wonder, want Dalen  kreeg kansen, veel kansen zelfs. Tot het rustsignaal van arbiter Douwe Pals bleef het echter bij 1-1.

Tweede helft

Ook in de tweede helft had Dalen afstand kunnen nemen van de herkanser van de 2e klasse L. Doelman Boomsma was echter een rots in de branding en hield met een paar cruciale reddingen zijn ploeg op de been. Het is een ongeschreven voetbalwet: als je zelf de kansen niet maakt, dan scoort de tegenstander. In de 72e minuut kwam Sc Emmeloord tegen de verhouding in op 2-1. Een mooie aanval werd door Hans Langedijk feilloos achter Dalen-doelman Rick Braam getikt.

Spannende slotfase

In de spannende slotfase waren er kansen voor beide doelen. Dalen kreeg mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar ook Emmeloord was dichtbij de 3-1. In de 90e minuut maakte Wouter van der Velden aan alle onzekerheid een eind en bracht zijn ploeg met een schitterende actie definitief in veilige haven: 3-1.

Sc. Emmeloord blijft daarmee 2e klasser en voor Dalen zijn de druiven uitermate zuur. De ploeg van Bert Doldersum had op basis van het veldspel een ticket voor de 2e klasse voor het grijpen, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter.

10-06-2018 - Ruinerwold 1 - Dalen 1 (Nacompetitie)

Dalen blijft in race op promotie

De hoofdmacht van Dalen blijft in de race voor promotie naar de 2e klasse. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum versloeg zondagmiddag in de tweede ronde van de nacompetitie Ruinerwold met 2-3. Bij rust leidde Dalen met 0-1.

Behoudens een stormachtig begin van de thuisploeg, was Dalen de bovenliggende partij. Martijn Heerkes bewees met drie gave treffers andermaal zijn grote waarde voor Dalen.

Pal voor rust kopte Heerkes uit een voorzet van Tijmen Venhorst de 0-1 tegen de touwen. In de 55e minuut kwam Ruinerwold uit een formidabele volley van Jurrian Nijmeijer nog wel op gelijke hoogte, maar daarna stelde Dalen via doelpunten van Martijn Heerkes in de 60e en 77e minuut de zege veilig. Ruinerwold kwam in de slotfase via Ewoud Kleene nog wel terug tot 2-3, maar daar raakten de bezoekers niet meer van onder de indruk.

Dalen speelt komende zondag (17 juni) om 14.00 uur de finale van de play-offs in en tegen Sc. Emmeloord. De ploeg uit de Noordoostpolder, herkansen van de 2e klasse L, versloeg zondagmiddag op eigen veld CEC met 5-2.

03-06-2018 - Dalen 1 - Veendam 1894 1 (Nacompetitie)

Dalen doet goede zaken in eerste ronde nacompetitie

De hoofdmacht van Dalen heeft zondagmiddag op ’t Grootveld een eerste stap gezet op weg naar de 2e klasse. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum won in de eerste ronde van de play-offs met 3-2 van Veendam 1894. Bij rust stond Dalen al op een comfortabele 3-0 voorsprong.

De strijd tussen de beide periodekampioenen van de 3e klasse C en B was overigens minder spannend dan de uitslag doet vermoeden. Dalen was heer en meester en had met name in de eerste helft vrijwel niets te duchten van Veendam 1894.  Feitelijk was de wedstrijd al na een half uur gespeeld toen de gasten door een loepzuivere hattrick van Martijn Heerkes tegen een 3-0 achterstand aankeken. De routinier was na amper vier minuten met het hoofd al doeltreffend en herhaalde dat kunstje in de 6e en 25e minuut en zette de rood-witten daarmee op rozen.

Billenknijpen

Na rust leek alle geloof bij de bezoekers op een goede afloop te zijn verdwenen en nam Dalen wat gas terug.  Een kwartier voor tijd had de bal op de stip gemoeten na een overtreding op de doorgebroken Martijn Heerkes, maar arbiter Eleveld uit Oosterwolde zag er geen overtreding in en liet doorspelen. De nekslag voor de bezoekers bleef daarmee uit, maar toch leek er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht. Tot de 87e minuut, toen Lorenzo Langeland vanuit het niets de 3-1 op het scorebord zette. Een fractie later tekende Langeland zelfs voor de 3-2, maar de luttele minuten die resteerden waren te weinig om de Dalenaren nog verder in het nauw te brengen. Voor Bert Doldersum en zijn staf was het in de slotfase weliswaar toch nog eventjes billenknijpen geweest, maar hij zag dat zijn ploeg uiteindelijk een dikverdiende zege over de streep had getrokken.

Zondag 10 juni uitduel Ruinerwold

Dalen speelt komende zondag in de tweede ronde van de play-offs het uitduel tegen Ruinerwold, dat is de herkanser van de 2e klasse L. Als Dalen erin slaagt om de finaleronde te behalen, speelt zij zondag 17 juni tegen de winnaar van het duel sc Emmeloord – CEC.

27-05-2018 - HODO 1 - Dalen 1

Dalen moet flink aan de bak tijdens play-offs

Het eerste elftal van Dalen won zondagmiddag met 0 – 7 van degradant HODO, maar door de ruime 4 – 0 zege op EMMS stelde concurrent Dalfsen de titel in de 3e klasse C definitief veilig.

De ploeg van trainer Bert Doldersum hoefde zich na de onverwachte 1 – 2 nederlaag van vorige week tegen Weerding weinig illusies meer te maken op het kampioenschap.

Er moest een wonder gebeuren en dat bleef uit. Dalen deed wel wat het moest doen, maar Dalfsen deed dat ook. De Dalenaren strandden daarmee in het zicht van de haven en moeten nu via de play-offs alsnog promotie naar de 2e klasse afdwingen. Komende zondag speelt Dalen in de eerste ronde op ’t Grootveld tegen Veendam 1894, dat is de periodekampioen van de 3e klasse B.

Stormachtig begin

Dalen liet in Hollandscheveld niets aan het toeval over en ging stormachtig van start. Al binnen zeven minuten maakte Marijn Verdoold, na een makkelijk gegeven strafschop van arbiter Lubberts, de 0 – 1. HODO stelde hier bitter weinig tegenover. De ploeg hanteerde veelal de lange bal en tot grote kansen leidde dit niet. Dalen was veel effectiever en uit een hoekschop tekende Martijn Heerkes met een geplaatste kopbal voor de 0 – 2.

Een fractie later was het al 0 – 3: Nick Schuiling liet met een vrije trap HODO-keeper Marcel Pol kansloos. Nog voor rust kwam HODO in ondertal toen Glen Kikkert door scheidsrechter Lubberts op zijn tweede gele kaart werd getrakteerd.

Tussenstand Dalfsen

In de beginfase van de tweede helft bracht Martijn Heerkes de stand op 0 – 4 en diezelfde tussenstand stond ook in Dalfsen op het bord. Daarmee was de titel voor Dalen definitief verkeken. De bezoekers liepen nog wel uit naar 0 – 7, maar dat was louter voor de statistiek. HODO bleek machteloos en Dalen was in de slotfase al in gedachten bij de play-offs.

Realistisch

Bert Doldersum was na afloop realistisch in zijn commentaar en wist vooraf dat de titelkansen waren geminimaliseerd.

‘Het was dan ook een wedstrijd die gespeeld moest worden. HODO bood weinig tegenstand, maar Dalen daarentegen speelde een gecontroleerde wedstrijd. Met het oog op de nacompetitie een prima slot van de reguliere competitie.’

20-05-2018 - Dalen 1 - Weerdinge 1

Dalen ziet kampioenskansen verdampen

In de 3e klasse C lijkt Dalen één speelronde voor het einde van de competitie te zijn afgehaakt in de strijd om de titel. Op ’t Grootveld werd de ploeg van trainer-coach Bert Doldersum tegen het laaggeplaatste Weerdinge op een even verrassende als geflatteerde 1-2 nederlaag getrakteerd.

Dalfsen profiteerde optimaal door in Veenoord met 0-2 van Twedo te winnen. De equipe uit Overijssel nam door deze zege de koppositie weer over van de Dalenaren. Met nog een duel te spelen heeft Dalfsen een voorsprong van twee punten en bovendien een aanzienlijk beter doelsaldo. Een gelijkspel tegen EMMS volstaat komende zondag om de titel in de wacht te slepen.

Voor Dalen zijn de druiven zuur. Het kwam geflatteerd op een 0-1 achterstand, maar Hilko Koster bracht nog voor het rustsignaal de partijen weer op gelijke hoogte. In de tweede helft was Weerdinge slagvaardiger en scoorde tegen de verhouding in de winnende treffer: 1-2.

Enorme dreun

Voor Bert Doldersum en zijn ploeg uiteraard een enorme dreun om juist in deze cruciale eindfase dit gevoelig verlies te incasseren. ‘Dalen was veruit de betere ploeg, maar helaas hebben we dat niet in de score kunnen uitdrukken. Ik kan mijn ploeg niets verwijten, maar kan alleen maar trots zijn hoe de jongens hebben gestreden. Grote klasse, maar we hebben uiteraard wel een enorme teleurstelling moeten verwerken.’

Dalen speelt komende zondag de laatste wedstrijd van dit seizoen in Hollandscheveld tegen het reeds gedegradeerde HODO.

13-05-2018 - Dalen 1 - Twedo 1

Dalen nog twee zeges verwijderd van kampioenschap

De hoofdmacht van vv Dalen is weer een stap dichterbij de titel in de 3e klasse C. De formatie van trainer-coach Bert Doldersum won zondagmiddag het thuisduel tegen Twedo overtuigend met 5-1, maar nummer twee Dalfsen gooide roet in het eten door te zegevieren tegen Musselkanaal (3-2).

Daardoor blijft het verschil tussen de beide ploegen een punt, met nu nog twee duels te gaan. Tijmen Venhorst opende de score en na ruim een halfuur spelen verdubbelde Steven Balstra de marge naar 2-0. Nog voor rust deed Sander Boer namens Twedo iets terug: 2-1.

Klus geklaard in tweede helft

De klus tegen Twedo klaarde Dalen in de tweede helft. In de 54e minuut zorgde Tijmen Venhorst voor de 3-1 en nog binnen het uur vergrootte Hilko Koster de marge naar 4-1. Koen Althof zorgde voor een passend slotakkoord: 5-1.

‘Vanaf het eerste moment tot de laatste minuut hebben we hoog tempo gespeeld. Twedo is daardoor eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest. Als team hebben we wederom een uitstekende prestatie geleverd. Dat geeft veel perspectief voor de twee laatste finales tegen Weerdinge en HODO’, aldus Bert Doldersum.

10-05-2018 - Dalen 1 - HODO 1

Dalen maakt geen fout tegen degradant HODO.

Dalen heeft donderdag de koppositie in de 3e klasse C overgenomen van Dalfsen. De ploeg van trainer Bert Doldersum was op sportpark ’t Grootveld met 2-1 te sterk voor HODO. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is het verschil tussen Dalen en Dalfsen een punt.

Dalen had weinig te duchten van de bezoekers uit Hollandscheveld, die door de nederlaag zijn gedegradeerd naar de 4e klasse. De rood-witten speelden voor eigen publiek een prima wedstrijd, maar verzuimden om afstand te nemen. Peter Harkes zorgde voor de 1-0 ruststand.

Ook in de tweede helft kon Dalen het krachtsverschil niet in goals uitdrukken. Met zijn tweede treffer van de middag stelde Peter Harkes toch de meer dan verdiende zege veilig.

‘Dalen staat nu voor een grote uitdaging. We hebben vandaag de tweede periodetitel in de wacht gesleept en zijn voor de eerste keer koploper in de 3e klasse C. We zijn klaar voor de laatste drie finales van het seizoen’, aldus Bert Doldersum. Dalen speelt zondag in eigen huis tegen Twedo.

06-05-2018 - Sleen 1 - Dalen 1

Dalen op titelkoers na zege op Sleen

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Dalen het behalen van de titel in eigen hand. Gisteren won de ploeg de gemeentederby tegen Sleen met 3-1.

‘We moeten scherp blijven’, realiseerde Dalen-aanvaller Hilko Koster zich meteen na afloop van de ontmoeting met Sleen. De komende weken zijn cruciaal voor het seizoen van de formatie van trainer Bert Doldersum. Wordt Dalfsen verslagen in de titelstrijd of wacht voor het tweede jaar op rij nacompetitievoetbal om promotie?

Dalen kan het met vier zeges in de laatste vier duels zelf beslissen. Dalfsen stond voor het inhaalduel met Sleen weliswaar vijf punten voor, maar had ook twee wedstrijden meer gespeeld. Zodoende liep Dalen met de 3-1 overwinning drie punten in.

Daarbij werd de ploeg in de eerste helft in het zadel geholpen door scheidsrechter Boerema. Koster tikte een rebound achter doelman Roy Schepers, maar leek hierbij buitenspel te staan. De grensrechter stak weliswaar zijn vlag in de lucht, maar Boerema negeerde zijn signaal: doelpunt. Ook Koster erkende: ‘Het had zomaar buitenspel kunnen zijn.’

Nadat Sleen-aanvaller Pelle Bos een minuut later een ongelooflijke kans op de gelijkmaker over het doel had gepegeld, ging Dalen rusten met een voorsprong. Die liep in de tweede helft op naar 3-0. Tijmen Venhorst kopte bij de tweede paal een voorzet van Jeffrey Snijder binnen, waarna Koster een kleine tien minuten voor tijd de zege veiligstelde.

Toch kon Sleen nog even hopen op een comeback. Een slappe terugspeelbal werd onderschept door Bos, die langs doelman Braam snelde en de bal in het lege doel tikte. Hij herstelde zo zijn misser uit de eerste helft en bezorgde Sleen een eretreffer.

De late treffer baarde Koster zorgen: ‘Tegen Twedo kwamen we vorige week op 4-1 voor, maar lieten we ze vervolgens ook terugkomen naar 4-3. De komende wedstrijden moeten we proberen dat te voorkomen.

Donderdag vervolgt Dalen de titeljacht met een wedstrijd tegen hekkensluiter HODO, tevens de tegenstander in de laatste speelronde. Die ploeg sprokkelde dit seizoen pas drie punten bij elkaar door drie maal gelijk te spelen: ‘Maar we mogen ze absoluut niet onderschatten’, aldus Koster.

Verder wachten nog ontmoetingen met Twedo en laagvlieger Weerdinge. Koster: ‘En dan zijn we hopelijk kampioen. Vorig jaar werden we in de nacompetitie geklopt door Forward, dit jaar willen we rechtstreeks terugkeren in de tweede klasse. Dan is zo’n zege in een derby als vandaag erg belangrijk.’

En Sleen? Voor de ploeg van Reinoud Haak rest de strijd om een plaats bovenin de middenmoot. Op hemelvaartsdag is nummer twaalf Musselkanaal de eerstvolgende tegenstander.

29-04-2018 - Twedo 1 - Dalen 1

Dalen neemt lastige horde in titelrace

De hoofdmacht van Dalen heeft zondagmiddag in de titelrace opnieuw een lastige horde genomen. De formatie van trainer-coach Bert Doldersum won het uitduel van nummer vier Twedo: 3-4. Bij rust was de stand 1-3.

Dalen speelde al weer de vierde wedstrijd in tien dagen, maar het drukke doordeweekse programma had weinig invloed op het spel van de Dalenaren. De kampioenskandidaat stond tegen het opportunistisch spelend Twedo al binnen een kwartier door doelpunten van Peter Harkes op een comfortabele 0-2 voorsprong. Mark Rabbers deed daarna namens Twedo iets terug, maar Nick Schuiling zorgde in de 23e minuut voor een veiliger marge (1-3).

Onoplettendheid

Dalen bleef ook in de tweede helft sterker en gunde Twedo niet al te veel ruimte om gevaarlijk te worden. Na bijna een uur spelen bracht Nick Schuiling de stand op 1-4. Dalen maakte het zich daarna nog onnodig lastig. In de 80e minuut kwam Twedo via Roy Jager op 2-4 en Mark Rabbers zette vier minuten later door een onoplettendheid in de achterhoede de 3-4 op het scorebord.

Verder liet Dalen het niet komen en boekte uiteindelijk een terechte 3-4 zege. Het verschil tussen koploper Dalfsen en Dalen blijft twee punten, maar de rood-witte brigade heeft nog wel een wedstrijd tegoed.</span>

26-04-2018 - Dalen 1 - Gieten 1

In de 3e klasse C heeft de hoofdmacht van Dalen donderdagavond het thuisduel tegen Gieten met 2-0 gewonnen.

De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum komt dankzij de zege, met een duel minder gespeeld, op slechts twee punten achterstand van koploper Dalfsen.

Hilko Koster zette Dalen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na rust verdubbelde Marijn Verdoold de marge naar 2-0. Gieten bood kranig verweer, maar kwam niet tot scoren.

22-04-2018 - FC ter Apel'96 1 - Dalen 1

Dalen maakt geen fout in Ter Apel

De hoofmacht van Dalen maakte zondagmiddag in de race om de titel in de 3e klasse C geen fout op bezoek bij FC Ter Apel’96. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum won vrij eenvoudig met 1-5. Bij rust was de stand 1-1.

Dalen kwam na twintig minuten geheel tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand. Tijmen Venhorst bracht Dalen nog voor rust weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft maakte Dalen de hoge klassering op de ranglijst volledig waar. Met een afstandsschot zette Steven Balstra de 1-2 op het scorebord en Tijmen Venhorst bracht de stand vervolgens op 1-3. Door doelpunten van Ruben Sinnema en Tim Oosterhof liep Dalen vrij eenvoudig uit naar 1-5. Er was nog meer goed nieuws, want Roy Renkema maakte na lang blessureleed zijn opwachting in de hoofdmacht. Hij liet een prima indruk achter.

19-04-2018 - Dalen 1 - SVV'04 1

Dalen voert spanning verder op

De strijd om de titel tussen Dalen en Dalfsen blijft ongemeen spannend. Door de 4-2 zege op SVV’04 en het gelijkspel van Dalfsen bij Gieten (1-1) is het verschil tussen beide teams teruggebracht tot vijf punten. Bovendien heeft Dalen nog twee duels tegoed.

De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum wist donderdagavond op ’t Grootveld een vervolg te geven aan de prachtreeks. De overwinning werd door de bezoekers uit Schoonebeek overigens bepaald niet cadeau gedaan. Dalen bleef wel steeds aan de goede kant van de score, maar het stug verdedigende SVV’04 maakte het de thuisploeg lastig. Hilko Koster was met drie treffers “man of the match”.

Martijn Koelink opende de score en door een fout in de verdediging kwam SVV’04 door Jessie Rotmensen op gelijke hoogte. Hilko Koster bepaalde de ruststand op 2-1. In de tweede helft nam Dalen verder afstand en opnieuw was Hilko Koster trefzeker: 3-1.

SVV’04 kwam vanaf elf meter terug tot 3-2, maar aan de hand van Koster werd het 4-2. In de slotfase bracht good-old Mark Heijnen de spanning terug in de wedstrijd, maar de verdiende zege voor Dalen kwam niet meer in gevaar.

15-04-2018 - Dalfsen 1 - Dalen 1

Dalen brengt spanning terug in 3C

De titelstrijd in de 3e klasse C is weer helemaal open. Dalen deed wat het doen moest bij koploper Dalfsen: winnen. Door de 1-3 zege heeft Dalen nog maar één verliespunt minder dan de club uit Overijssel.

Hilco Koster zette Dalen in Dalfsen op voorsprong, maar al snel scoorde de thuisclub de gelijkmaker. Diep in de tweede helft was het opnieuw Koster die scoorde, waarna Tijmen Venhorst de zege veilig stelde voor Dalen.

Dalfsen is dus nog koploper, nu met 49 punten uit 19 wedstrijden. Dalen volgt op 7 punten achterstand, maar heeft wel twee duels minder gespeeld.

12-04-2018 - Weerdinge 1 - Dalen 1

Dalen maakt geen fout in aanloop naar topper

In de aanloop naar het topduel in de 3e klasse C tegen Dalfsen heeft Dalen geen fouten gemaakt. De formatie van Bert Doldersum kwam in en tegen Weerdinge niet in de problemen. Er werd een eenvoudige en regelmatige 0-4 zege geboekt.

Bij rust had Dalen al een veilige marge (0-3) opgebouwd. De doelpunten werden gemaakt door Peter Harkes (2x), Hilko Koster en Tijmen Venhorst.

Ook koploper Dalfsen kwam in actie. De ploeg uit Overijssel boekte een eenvoudige 5-0 zege op rode lantaarndrager HODO. Het verschil tussen Dalfsen en Dalen blijft daarmee tien punten, maar de rood-witten hebben nog wel twee inhaalwedstrijden tegoed.

08-04-2018 - Dalen 1 - OVC'21 1

Dalen klaar voor kraker

De hoofdmacht van Dalen kende weinig problemen met laagvlieger OVC’21. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum won met 3-0. Bij rust was de stand 2-0.

Dalen was op sportpark ’t Grootveld op alle fronten de betere ploeg. Hilko Koster maakte de openingstreffer en nog voor de rust bracht Peter Harkes de stand op 2-0.

Ook in de tweede helft had OVC’21 weinig in te brengen en verzuimde Dalen een grotere uitslag neer te zetten. Hilko Koster bepaalde de eindstand op 3-0.

Het verschil tussen Dalen en koploper Dalfsen blijft 10 punten. Zondag 15 april staat voor Dalen de kraker in en tegen Dalfsen op het programma.

01-04-2018 - SVV'04 1 - Dalen 1

Dalen lijdt duur puntverlies

De hoofdmacht van Dalen leed zondagmiddag in het uitduel tegen SVV’04 duur puntenverlies. De ploeg van Bert Doldersum speelde in Schoonebeek met 1-1 gelijk.

Koploper Dalfsen boekte een eenvoudige 0-3 zege bij FC Ter Apel’96. Het verschil tussen beide ploegen is nu tien punten, maar Dalen heeft nog wel twee wedstrijden tegoed.

Dalen kende een prima start, maar SVV’04 verkocht de huid duur. De thuisploeg vocht zich direct in de wedstrijd. Dalen was echter wel de bovenliggende partij. Nadat enkele goede mogelijkheden onbenut werden gelaten, maakte Hilko Koster de 0-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Dalen zocht telkens de aanval, maar SVV’04 kwam uit een counter op 1-1. Dalen probeerde daarna nog wel de winnende treffer te forceren, maar SVV’04 bleef prima overeind. ‘Ondanks het puntenverlies gaan we nog steeds vol voor de titel’, zo verzekerde Bert Doldersum na afloop.

25-03-2018 - Dalen 1 - EMMS 1

Superieur Dalen schuift EMMS aan de kant

In de 3e klasse C deed Dalen zondagmiddag wat het moest doen. De ploeg van trainer Bert Doldersum won op ’t Grootveld met afgetekende cijfers van EMMS: 5-1.

Dalen speelde ondanks het slecht bespeelbare hoofdveld een prima wedstrijd tegen de equipe uit Slagharen, de nummer drie van de ranglijst. Bij rust leidde de thuisclub al met 4-0 door doelpunten van Hilko Koster, Tijmen Venhorst (2x) en Nick Schuiling. Voor hetzelfde geld had er toen al 7-0 op het scorebord gestaan.

Hoge tempo

Alles klopte bij Dalen, want de ploeg was op alle fronten scherper en EMMS was niet bij machte om het hoge tempo bij te benen. In de tweede helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd, maar spannend werd het nooit. Marijn Verdoold scoorde de 5-0.

Het duel tussen koploper Dalfsen en CEC werd zondagmiddag gestaakt vanwege een hamstringblessure van de scheidsrechter. Op het moment van staken was de stand 1-0 voor Dalfsen. Het verschil tussen Dalfsen en Dalen is nu acht punten, maar Dalen heeft wel twee duels minder gespeeld. Komende zondag gaat Dalen op bezoek bij SVV ’04.

18-03-2018 - Musselkanaal 1 - Dalen 1

Dalen behaalt simpele zege op het laaggeplaatste Musselkanaal

Het op de elfde plaats staande Musselkanaal moest het vanmiddag opnemen tegen het op de tweede plaats staande Dalen. De ploeg van trainer Bert Doldersum kende weinig problemen met de thuisclub. Een vooral in de eerste helft veel beter spelend Dalen wist eigenlijk vrij eenvoudig met 3-1 te winnen.

Aangenaam vertoeven was het niet op het kunstgrasveld van Musselkanaal. De snijdende wind maakte het voetballen er niet eenvoudiger op en vooral voor de Musselkanaal supporter was het in dubbel opzicht niet prettig om langs de lijn te staan. Ze zagen een veel beter Dalen en de koude wind maakte het er niet prettiger op. Na ruim tien minuten snelde Peter Harkes er op links langs maar keeper Arjan Scholte Aalbes wist redding te brengen ten koste van een hoekschop. Harkes wilde een strafschop maar de verder prima leidende Tiemen Dijk zag er niets bijzonders in. Even later mocht Musselkanaal een vrije trap nemen na geklungel van de Dalen verdedigers. Gerwin Schmitz schoot echter in kansrijke positie in het goed opgestelde muurtje van de gasten. Halverwege de eerste helft voerde Dalen het tempo wat op en Peter Harkes kon zo maar door de Musselkanaalster verdediging heen lopen en schoot fraai de openingstreffer tegen de touwen, 0-1. Vier minuten later brachten de gasten de stand al op 0-2. Vanaf rechts plaatste Steven Balstra  de bal voor het doel en Hilco Koster kopte goed in. Musselkanaal kreeg nog een kans via Jordie Teuben maar zijn kopbal miste het doel ruimschoots. Steven Balstra had nog de 0-3 op zijn schoen maar keeper Scholte Aalbes redde fraai.

Na zeven minuten in de tweede helft werd de wedstrijd reeds beslist. Een verre ingooi werd door Tijmen Venhorst doorgekopt, de bal werd door Musselkanaal slecht verwerkt. De bal kwam voor de voeten van Koster en met een droge knal stond de 0-3 op het scorebord. Diezelfde Koster kreeg nog twee fraaie mogelijkheden maar faalde beide keren alleen voor Scholte Aalbes. Het voetbal werd er niet beter op, Dalen geloofde het wel, het hoge tempo van de eerste helft was niet meer aanwezig wat ook mede kwam door een drietal wissels van Bert Doldersum. Musselkanaal was niet echt bij machte om de bakens te verzetten. Toch kwam het een kwartier voor het einde tot scoren toen Robin Gerlach een fout in de Dalen verdediging afstrafte, 1-3. Niet veel later claimde de thuisclub een strafschop toen Jordie Oost onderuit werd gehaald maar ook deze keer wilde arbiter Dijk van niets weten.

Beide trainers waren na afloop eensgezind in hun analyse. Dalen was de beter voetballende ploeg ondanks dat het moeilijk voetballen was met de harde wind. Het tempo lag in de tweede helft een stuk lager en daardoor kon Musselkanaal nog enigszins de schade beperken. Omdat Dalfsen niet speelde kon Dalen drie punten inlopen op de koploper. De concurrenten onderin van Musselkanaal, OVC’21 en HODO verloren beide en Gieten kwam niet in actie. Musselkanaal blijft nog steeds elfde maar Gieten kan de ploeg uit Musselkanaal nog voorbij gaan wanneer de achterstallige wedstrijden worden gewonnen.

11-03-2018 - Dalen 1 - CEC 1

Pijnlijk puntenverlies Dalen tegen CEC

Dalen leed op eigen veld gevoelig puntenverlies in de strijd om de titel in de 3e klasse C. Koploper Dalfsen won met 1-0 van UVC en deed dus wat het doen moest. Dalen verzuimde te winnen. Voor de tweede keer dit seizoen wist de formatie van trainer Bert Doldersum niet te winnen van CEC: 2-2.

Door het gelijkspel is de achterstand van Dalen nu 14 punten op Dalfsen, al heeft de koploper wel vier duels meer gespeeld.

‘Onbegrijpelijk’
Eerder dit seizoen waren de blauwhemden in Emmer-Compascuum met 3-2 te sterk. Nu stelden de gasten teleur en had Dalen, zeker op basis van de voetballende intenties, de zege verdiend. Maar tot twee keer toe gaf de thuisclub een voorsprong weg. “Onbegrijpelijk”, vond Doldersum. “Bij beide goals doen wij het niet goed. Er is totaal geen druk op de bal. Dan vliegt de eerste goal er nog geweldig in, maar bij die tweede gaat ook niemand in duel en reageert onze keeper ook niet goed.”

Slechte eerste helft
In een slechte eerste helft, op een zeer moeilijk te bespelen veld, viel er nauwelijks wat te genieten voor het publiek. Kansen waren op één hand te tellen. Het dichtst bij een treffer was Dalen, maar de inzet van Tijmen Venhorst werd gekeerd door CEC-doelman Gerben Springer.

Spectaculaire slotfase
Het venijn zat overduidelijk in de staart van de wedstrijd. Zo´n twintig minuten voor tijd schoot Peter Harkes Dalen naar 1-0, nadat hij prima de diepte in werd gestuurd door Venhorst. De 1-1 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. CEC-verdediger Jordy Eggengoor mocht zomaar twintig mieter dribbelen met de bal en haalde op zo’n 25 meter van de goal verwoestend uit. Rick Braam was kansloos: 1-1

Uit een gemakkelijk gegeven vrije bal zorgde Steven Balstra voor de 2-1 en zo leek Dalen op weg naar een verdiende driepunter. Die kwam er niet. In de 90e minuut mocht CEC de bal simpel voorzetten en ging niemand bij Dalen in duel met Michel Kingma, die met een kopbal Braam verschalkte: 2-2.

18-02-2018 - USV 1 - Dalen 1

“Het zat er heel taai aan”, zei Gert Veenstra na afloop. De opgeluchte assistent-trainer van Dalen vatte hiermee het duel kort en goed samen. Zeker op basis van de eerste helft was de overwinning van zijn ploeg verdiend.

Dalen is niet voor niets de nummer 2 van de ranglijst. Het is allemaal net wat solider en een tikkeltje meer balvast dan bij USV.

Maar ondanks het overwicht  van Dalen was in de rust het verschil nog niet gemaakt. Dat was ook te danken aan USV keeper Martijn Scheper. Naast een aantal prima reddingen stopte hij in de 34e minuut op fraaie wijze een strafschop van Marijn Verdoold.

De prima arbiter Dordievski wees naar de stip toen Dalens gevaarlijkste aanvaller Peter Harkes over de knie ging bij Jorden Zunnebeld.

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Maar na ruim een uur kreeg het conditioneel sterke USV het spel meer en meer in handen. Dalen moest steeds verder terug en ontsnapte aan een achterstand toen Sander Schaeffer besloot tot een voorzet in plaats van zelf te schieten.

Even later kwam Dalen alsnog op voorsprong. Een mooi doelpunt. Niet toevallig van Peter Harkes. De uitblinker nam een voorzet van de rechterkant ineens fraai op zijn schoen (0-1).

Terwijl Dalen gokte op een allesbeslissende bevlieging van de ingevallen goalgetter Martijn Heerkes zette USV nog maar weer eens een tandje bij. Het slotoffensief leverde wel wat kleine kansjes op, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

28-01-2018 - Dalen 1 - Dalfsen 1

Dalen blijft azen op titel. Martijn Heerkes kroont zich tot gouden wissel.

De hoofdmacht van Dalen heeft de kansen op de titel in de 3e klasse C levend gehouden door in een spectaculaire wedstrijd de nog ongeslagen koploper Dalfsen te verslaan (4-3).

Voor Dalen was het zondagmiddag op ’t Grootveld een alles-of-niets wedstrijd, want bij puntenverlies zou het verschil vrijwel tussen de nummer 1 en 2 vrijwel onoverbrugbaar zijn geworden. Door de zege is de achterstand op Dalfsen nu teruggebracht tot acht punten en heeft Dalen bovendien twee duels minder gespeeld.

Strafschop

Bert Doldersum was na afloop uiteraard in zijn nopjes. ‘Dalen doet nog steeds mee in de race om de titel’, glunderde de trainer-coach. Op basis van de eerste helft was het echter een dubbeltje op zijn kant. De Dalenaren keken bij rust tegen een vrij uitzichtloze 0-2 achterstand aan door treffers Erik Koedijk en Sjoerd Klarenbeek. Die laatste scoorde pal voor rust uit een strafschop.

Niet overtuigend

‘In de eerste helft viel bij ons vrijwel elke bal verkeerd. We hadden in de eerste twintig minuten overigens wel het meeste balbezit, maar het was niet goed en overtuigend genoeg. Dalfsen daarentegen bleef simpel overeind en voetbalde gemakkelijker. Op slag van rust kregen we bovendien met een penalty ook nog een behoorlijke domper te verwerken’, analyseerde Doldersum naderhand.

Martijn Heerkes

Na rust zag de trainer-coach een heel ander Dalen aan het werk. Hoe stroef de eerste helft verliep, hoe flitsend de rood-witte brigade na de theepauze acteerde. De door Doldersum toegepaste omzettingen bleken goud waard. Met invaller Martijn Heerkes in de absolute hoofdrol. Binnen tien minuten zette Dalen dankzij twee sublieme treffers van Heerkes de wedstrijd volledig naar zijn hand.

Geloof

Dalen kreeg na de gelijkmaker het geloof terug en gaandeweg werd duidelijk dat het de goede op zou gaan. In balbezit toonde de thuisploeg flair en bleef het voor elke meter knokken. Het kon niet uitblijven: Dalen ging er op en over. Marijn Verdoold zette met een kopbal de 3-2 op het scorebord en even later zorgde Martijn Koelink voor de kers op de taart. Na een eigen opgezette loopactie liet Koelink met een fantastische schuiver de doelman van Dalfsen kansloos: 4-2.

In de slotfase zorgde Joren Rietman nog voor de 4-3 uit een vrije bal, maar verder liet Dalen het niet komen. ‘Al met al een dikverdiende overwinning en een geweldige teamprestatie’, vatte Doldersum de spannende wedstrijd samen.

Dalen speelt komende zondag de streekderby in en tegen Sleen.

03-12-2017 - Dalen 1 – FC ter Apel'96 1

Dalen boekt verdiende zege op FC ter Apel’96

Door de verdiende 4-1 zege op FC Ter Apel ’96 blijft Dalen in het spoor van koploper Dalfsen.

Beide ploegen speelden op sportveld ‘’t Grootveld zondagmiddag vol voor de winst. In de beginfase konden de bezoekers uit Ter Apel aanvankelijk nog redelijk in het spoor blijven. Gaandeweg nam de ploeg van Bert Doldersum echter steeds meer het initiatief in handen. Tijmen Venhorst werd met drie treffers uitgeroepen tot man of the match.

Druk zetten

Nog binnen het kwartier stond Dalen op voorsprong. Een fantastische voorzet van Koen Althof werd door Tijmen Venhorst snoeihard achter doelman Rudie Bergman gewerkt.

Dalen bleef druk zetten en werd steeds dreigender. Nick Schuiling kon alleen via een overtreding in de zestienmeter gestopt worden. De door scheidsrechter Huizer uit Assen toegekende strafschop werd door Marijn Verdoold onberispelijk binnengeschoten: 2-0.

Alexander Veldhuizen

Na rust was Dalen duidelijk de beter voetballende ploeg. Het verzuimde echter om de voorsprong verder uit te bouwen en tegen de verhouding in bracht Arjan Heeres bracht namens Ter Apel de spanning terug in de wedstrijd: 1-2.

De vreugde bij de Groningers was echter van korte duur. Tijmen Venhorst zorgde direct voor een veiliger marge door op fantastische wijze de 3-1 op het scorebord te zetten. Dalen speelde overigens toen al in ondertal. Alexander Veldhuizen, die zijn debuut in de basis maakte, kon in de 55e minuut na zijn tweede gele kaart vroegtijdig douchen. Dalen bleef ook met tien man moeiteloos overeind en met ‘een goal uit het boekje’ stelde Hilco Koster met een mooie actie Venhorst in de gelegenheid om zijn derde treffer van de middag te maken: 4-1.

Teamprestatie

De ploeg van Bert Doldersum leverde een prima teamprestatie. Het verdienstelijk debuut van de pas 16-jarige Kjetil Brand zorgde zondagmiddag voor de kers op de taart.

Dalen staat in de 3e klasse C met 19 punten uit acht gespeelde duels op een tweede plaats. Koploper Dalfsen heeft er 27, maar wel een duel meer gespeeld.

11-11-2017 - Dalen 1 – DZOH 1 (Beker)

DZOH stoot Dalen in slotfase uit bekertoernooi

De hoofdmacht van Dalen is er niet in geslaagd om de volgende bekerronde te bereiken. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum kreeg zaterdagmiddag op ’t Grootveld met 2-3 klop van zaterdag 2e klasser DZOH.

Beide teams gingen op een moeilijk bespeelbaar veld vol voor de winst. Dalen startte overigens verre van compleet. Voor Bert Doldersum was het bekerduel een mooie gelegenheid om de jeugd een kans te geven. Zo stond Kevin Borgman onder lat en deed dat verdienstelijk.

Vroege voorsprong

De thuisploeg kwam al na ruim tien minuten op een 1-0 voorsprong. Steven Balstra rukte vanaf de linkerkant op en liet doelman Bas Koopman van DZOH kansloos. In het vervolg van de eerste helft bleven de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Dalen had wel het betere veldspel en kreeg ook de beste kansen. De rappe Peter Harkes had in de 35e minuut een mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar zijn inzet ging net naast. Ook Martijn Koelink kwam vanaf de rechterflank een paar keer gevaarlijk door, maar het leverde geen goals op.

Gevaarlijk

Direct na rust werd het publiek op twee doelpunten getrakteerd. Eerst werd een vermeende handsbal van Koen Althof door scheidsrechter Nick Schulte tot penalty gepromoveerd. Vanaf elf meter bracht Marwin van de Meer de partijen op gelijke hoogte. De vreugde van de Emmenaren was slechts van korte duur, want Marijn Verdoold zette Dalen met een geplaatste kopbal weer op voorsprong. Dalen was in die fase ook het meest gevaarlijk. Na een uur spelen was Steven Balstra met een afstandsschot dichtbij een treffer en de ingevallen Tim Oosterhof probeerde het met een omhaal. Ook kansen van Jelle de Rudder en Marijn Verdoold leverden geen doelpunten op. De opnieuw sterk spelende Verdoold werd in de 77e minuut met twee gele kaarten van het veld gezonden. Vanaf het moment dat Dalen met een man minder kwam te staan werd de druk door DZOH opgevoerd. Uit een prachtige vrije trap van Tim Aasman kwam DZOH in de 88e minuut op gelijke hoogte.

Fataal

Dalen bleef druk zetten en kreeg via invaller Tim Oosterhof nog een kans om weer op voorsprong te komen. In de blessuretijd werd de ondertalsituatie de Dalenaren toch fataal. Het was opnieuw Tim Aasman die doelman Borgman kansloos liet: 2-3.

‘Discutabele penalty’

Bert Doldersum toonde zich na afloop echter tevreden over de geleverde prestatie. ‘Voor ons was het belangrijk om de teleurstelling van afgelopen zondag (3-2 verlies bij CEC, red.) van ons af te spelen. Dat hebben de mannen prima opgepakt. We hadden het betere veldspel en kwamen ook terecht op voorsprong. Na rust werd DZOH door een discutabele gegeven penalty in het zadel geholpen, maar we herstelden goed en kwamen ook snel weer op voorsprong. Het is zuur dat we de wedstrijd in de voorlaatste minuut verliezen, maar het biedt zeker perspectief voor een goed vervolg van de competitie.’

05-11-2017 - CEC 1 – Dalen 1

CEC bezorgt Dalen eerste en terechte nederlaag

De topper in de 3e klasse C tussen CEC en Dalen eindigde in 3-2. Daarmee bezorgde de ploeg uit Emmer Compascuum Dalen de eerste nederlaag van het seizoen.

“Een terechte zege”, vond CEC-middenvelder Marc Timmer, die met twee goals een groot aandeel had in de overwinning.

De eerste helft was van beide kanten matig, al was het optreden van Dalen wel erg pover. Het was apathisch en zonder strijd. De 1-0, in de 23e minuut, van Leon Harms was het enige hoogtepuntje van de eerste 45 minuten.

De tweede helft had een hoger amusementswaarde. CEC bleef sterker en kwam na 62 minuten door een fraai afstandsschot van Marc Timmer op 2-0, maar Dalen bracht de spanning snel terug in de wedstrijd. Tijmen Venhorst schoot technisch goed in uit een voorzet van Nick Schuiling.

Een kwartier voor tijd leek Timmer, weer met een rake poeier van afstand, de wedstrijd in het slot te gooien. Op dat moment speelde Dalen al met tien man, na de tweede gele kaart voor invaller Martijn Koelink. Toch bleef Dalen geloven in een resultaat en die houding resulteerde in de 90e minuut voor de 3-2. Uit een strafschop zorgde Marijn Verdoold voor de aansluitingstreffer. Bijna kwam Dalen nog op 3-3, maar Nick Schuiling wist een honderd procent kans niet te benutten.

29-10-2017 - Dalen 1 – Musselkanaal 1

Dalen boekt ruime zege

De hoofdmacht van Dalen boekte zondagmiddag in het thuisduel tegen laagvlieger Musselkanaal een ruime en verdiende 4-0 overwinning.

In het eenzijdige duel zette Gert Jan Reinders de thuisploeg op het goede spoor. Reinders bouwde in de 25e minuut een mooie combinatie op met Nick Schuiling en deze werd vervolgens snoeihard binnengekopt door Martijn Heerkes: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Musselkanaal kwam in de tweede helft amper nog van de eigen speelhelft af. Dalen was heer en meester, maar moest tot de tachtigste minuut wachten op succes. Een bevlieging van Nick Schuiling zorgde voor een veiliger marge. Nick Schuiling zette met twee sublieme acties zowel de 2-0 als 3-0 op het scorebord. Peter Harkes tekende voor een passend slotakkoord: 4-0.

22-10-2017 - EMMS 1 – Dalen 1

Dalen troeft EMMS af

De hoofdmacht van Dalen deed zondagmiddag op bezoek bij EMMS in Slagharen uitstekende zaken.

Door de 1-2 overwinning klimt Dalen naar de tweede plaats en is koploper Dalfsen op twee punten genaderd. Dalen was in het eerste bedrijf de betere ploeg. Terwijl EMMS telkens de verkeerde keuze maakte om echt gevaarlijk te worden.

De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum was vooral gevaarlijk bij stilstaande situaties en EMMS had daar onvoldoende antwoord op. Een vrije schop werd scherp ingedraaid en Martijn Heerkes werkte de bal achter doelman Bastin Kleinheerenbrink.

EMMS had ook een stilstaande situatie nodig om terug in de wedstrijd te komen. Vanuit een vrije schop knikte Maurice Kosse de bal in de korte hoek: 1-1. Ook in de tweede helft had Dalen het overwicht en kwam EMMS er niet echt uit. De bezoekers kregen uiteindelijk loon naar werken. Tijmen Venhorst zette met een uitstekende kopbal de 1-2 op het scorebord. In het vervolg probeerde EMMS het nog wel, maar moest het vaak in de duels afleggen en kon het geen fatsoenlijke aanval meer opzetten. Dalen bleek de betere en slimmere ploeg en boekte een verdiende zege.

Dat vond ook trainer-coach Bert Doldersum. ‘We waren vooral in de eerste helft de betere ploeg, met verzorgd veldspel. In de tweede helft heb ik twee ploegen aan het werk gezien die aan elkaar gewaagd waren. Voor ons is dit een belangrijke morele overwinning om de aansluiting met de koppositie te behouden.’

15-10-2017 - Gieten 1 – Dalen 1

De hoofdmacht van Dalen boekte zondagmiddag in Gieten een terechte 0-2 zege.

In een vrij eenzijdig duel stond Gieten veelal met elf man achter de bal op het moment dat Dalen in balbezit was. Aan de manschappen van Bert Doldersum de opdracht om te bedenken hoe het de muur van Gieten kon breken. Dat leverde al snel resultaat op. Na goed voorbereidend werk van Nick Schuiling kopte Martijn Heerkes de 0-1 tegen de touwen. Jelle de Rudder had even later oog-in-oog met de keeper van Gieten de marge kunnen verdubbelen, maar zijn schot miste precisie.

Kort voor rust kreeg Dalen nog een domper te verwerken: na een grove charge op Jesper Kroesen moest hij geblesseerd het speelveld verlaten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Gieten bleef met man en macht achter de bal. Uiteindelijk verdubbelde Peter Harkes, na goed voorbereidend werk van Ruben Sinnema, de marge naar 0-2. In het vervolg van de tweede helft kregen Tijmen Venhorst, Peter Harkes en Jelle de Rudder nog een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar de teller bleef op 0-2 staan.

Dalen staat in de 3e klasse C met tien punten uit vier gespeelde wedstrijden op een derde plaats. Komende zondag staat het uitduel tegen EMMS op het programma.

08-10-2017 - Dalen 1 – USV 1

Dalen wint verdiend van USV ‘21

Dalen heeft afgelopen weekend gewonnen van USV uit Nieuwleusen. Het was geen makkie maar de overwinning was wel verdiend.

Na een gelijkspel tegen Sleen en een overwinning tegen OVC ’21 was het zaak voor Dalen om de aansluiting te behouden met de top van  de 3e klasse C. Bij winst haak je aan, bij verlies ben je de aansluiting met de top kwijt. Voor USV was het ook een belangrijke wedstrijd omdat het uit de eerste 2 wedstrijden maar 1 puntje heeft gehaald.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Aan beide kanten vielen wat kleine kansjes te noteren maar beide keepers konden het doel eenvoudig schoonhouden. Dalen was de iets voetballend betere ploeg en creëerde  ook meer kansjes dan USV.

Rond de 30e minuut komt Dalen op voorsprong. Na een goede steekbal van Nick Schuiling kon Jelle de Rudder doorstomen richting de achterlijn. Hij geeft een fantastische voorzet waar normaal gesproken Martijn Heerkes als de kippen bij zou zijn geweest om de bal in het doel te tikken. Maar een verdediger van USV dacht hier anders over en hij veranderde de bal zo van richting dat deze in het doel verdween. 1-0 voor Dalen. We schrijven het doelpunt op naam van Jelle.

Tot aan de rust gebeurt er niet veel meer voor beide doelen. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middelveld. Ruststand 1-0 voor Dalen.

Na de rust veranderd er niet veel  aan het spelbeeld. Dalen blijft voetballen en USV zakt wat verder terug. Dit levert Dalen wat kleine kansjes op maar nog geen doelpunten. De beide buitenspelers Tim en Jelle blijven het goed doen en het gevaar komt iedere keer van de vleugels. De voorzetten zijn nog niet allemaal top maar de druk ligt er wel op. Gertjan Reinders vervangt de moe gestreden Jelle de Rudder die op een prima wedstrijd kan terugzien en ook nog met een doelpunt

In de 65e minuut wordt het 2-0 voor Dalen. Na een goede individuele actie van Tijmen Venhorst scoort hij via de kluts de belangrijk en beslissende 2-0. Of het nu een bewussie was of dat de bal wederom door een verdediger van USV van richting werd veranderd zullen we nooit met zekerheid kunnen zeggen. Maar wel dat het 2-0 voor Dalen staat.

Na wat kleine omzettingen en wissels veranderd er niet veel aan het spelbeeld. Invaller Alexander Veldhuizen is in het veld gekomen voor de goed spelende Tim Oosterhof. Alexander staat koud in het veld als rechtsbuiten en hij maakt  de 3-0. Hij schat een lange bal van keeper Rick Braam juist in en maakt zijn eerste doelpunt in Dalen 1.

De wedstrijd is definitief beslist en het is wachten op het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Schram. De scheidsrechter was met afstand de beste man van het veld. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Er verandert niets meer en de wedstrijd eindigt in een 3-0 overwinning voor Dalen. Dalen houdt door deze overwinning de aansluiting met de top.

Volgende week speelt Dalen uit tegen Gieten en USV ontvangt Weerdinge.

Verslag USV: Groeten uit Dalen

01-10-2017 - OVC'21 1 – Dalen 1

2017-10-01 OVC 1
2017-10-01 OVC 2
2017-10-01 OVC 3
2017-10-01 OVC 5
2017-10-01 OVC 6

Dalen blijkt te sterk voor OVC’21

In de 3e klasse C heeft Dalen zondagmiddag in Ommen het uitduel tegen OVC ’21 met 1-3 gewonnen.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar kort voor het rustsignaal kwam Dalen op voorsprong. Eddie Cutala zorgde na goed voorbereidend werk van Nick Schuiling voor het openingsdoelpunt.

In de beginfase van de tweede helft verdubbelde Schuiling de marge. Een foute pass van Marijn Verdoold hielp OVC ’21 even later weer in het zadel: Damon Nouri liet doelman Rick Braam kansloos (1-2). In de 65e minuut bracht Nick Schuiling met een prima goal de 1-3 op het scorebord. Dalen verzuimde in het laatste kwartier om de score verder uit te bouwen, maar boekte in Ommen een verdiende zege.

24-09-2017 - Dalen 1 – Sleen 1

Dalen is het meest gelukkig met gelijkspel in derby

De streekderby in de 3e klasse C tussen Dalen en Sleen is zondagmiddag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Daarmee mocht Dalen nog het meest gelukkig zijn. Pas in blessuretijd kwam de formatie van trainer Bert Doldersum op gelijke hoogte. ‘Sleen had het beste van het spel en bij ons liep het vandaag gewoon niet. In de tweede helft leverden we in ieder geval wel veel meer strijd. In de slotfase hebben we toch nog op gelukkige wijze een puntje uit het vuur gesleept’, analyseerde Doldersum na afloop.

Betere ploeg Zijn collega Reinoud Haak baalde dat Sleen in de eindfase van de streekderby op ‘t Grootveld toch nog twee punten moest afstaan. ‘We waren de betere ploeg en hadden op basis van de veldverhouding en de kansen dan ook recht op drie punten.’ Al binnen zes minuten kwam Sleen op voor sprong. Kelvin Jager stuurde Pelle Bos met een afgemeten pass de diepte in. Bos omspeelde doelman Rick Braam en schoot de bal vervolgens onberispelijk tegen de touwen: 0-1. Dalen probeerde daarna wel steeds meer het initiatief te nemen, maar veel gevaar leverde dat niet op. De verdediging van Sleen hield goed stand en op de 0-1 ruststand viel weinig af te dingen.

Meer druk In de tweede helft zette Dalen steeds meer druk. Toch bleven de bezoekers uit Sleen betrekkelijk eenvoudig overeind. Sleen had bovendien ook de beste kansen, maar de gasten waren in de afronding niet scherp genoeg. Dat werd de ploeg van Reinoud Haak in de blessuretijd fataal. Na goed voorbereidend werk van Jelle de Rudder werd een voorzet van Nick Schuiling op subtiele wijze verlengd door Martijn Heerkes, waarna Eddie Cutala de fortuinlijke 1-1 eindstand op het bord zette.

Interview Ruben Sinnema

Sinnema wil met Dalen terug naar tweede klasse

Ruben Sinnema heeft niet veel woorden nodig om het afgelopen seizoen te omschrijven: ‘Teleurstellend’. De 29-jarige aanvoerder van de hoofdmacht van voetbalvereniging Dalen had na de degradatie in 2015/2016 de schade graag in één seizoen willen repareren, maar de Dalenaren grepen jammerlijk naast alle prijzen.

‘We begonnen supergoed, maar nog voor de winterstop ging het moeizamer. Bovendien hadden we vooral in Asser Boys een geduchte concurrent. In de uitwedstijd tegen CEC verspeelden we in feite de titel. Tegen de op papier ‘mindere’ teams hebben we teveel punten gemorst’, blikt Sinnema terug. Dalen kreeg via de nacompetitie nog wel een herkansing, ‘maar tegen Forward waren we gewoon niet goed genoeg en hebben twee keer terecht verloren.’

Vaste patronen Dalen blijft dus derdeklasser en dat is iets waar Ruben Sinnema eigenlijk wel vrede mee kan hebben. ‘Als sportman moet je uiteraard altijd het hoogste willen nastreven. We zijn zeker tweede klasse waardig, want we kunnen als team heel goed voetballen. Alleen zullen we veel constanter moeten worden. In sommige belangrijke wedstrijden kwamen onze kwaliteiten niet voldoende uit de verf. Ik denk dat we minder moeten wisselen en een vaste as moeten creëren. Zo kan je de vaste patronen erin slijpen en weet je wat je aan elkaar hebt. We hebben vaak goede wedstrijden gespeeld, maar er zaten zeker acht wedstrijden tussen dat we allemaal door de ondergrens zakten. Dat moet er echt uit’, zegt Sinnema op gedecideerde toon.

Prijs kwam te vroeg De uitwedstrijd tegen Gieten springt er echt uit. ‘We kwamen met 2-0 achter, maar na rust toonden we karakter en kwamen terug tot 2-2. Gelukkig maakte Eddie Cutala vijf minuten voor tijd de bevrijdende 2-3, waardoor we de eerste periode wonnen en een prachtig feest vierden. Misschien moeten we dit seizoen de eerste periodetitel aan ons voorbij laten gaan, want na het behalen van deze titel gingen we steeds minder voetballen.’

Middenvelder Ruben speelt het liefst op ‘6’: in de rol van controlerende of verdedigende middenvelder. ‘Ik ben meer een opbouwer dan een afmaker, want ik scoor bepaald niet veel. Afgelopen seizoen heb ik zelfs geen enkel doelpunt gemaakt. Tot dusverre heb ik in de hoofdmacht slechts twaalf doelpunten geproduceerd.’

Sportfamilie Ruben is opgegroeid in een echte sportfamilie. ‘Mijn broer André en ik hebben de gehele jeugdperiode bij v.v. Dalen gespeeld. In A1 kreeg mijn broer echter een zware knieblessure en daardoor moest hij stoppen met voetballen. Ik denk dat we anders samen in de hoofdmacht hadden gevoetbald. In de F-en E-junioren is mijn vader altijd mijn leider geweest. Mijn moeder is al vele jaren actief bij volleybalvereniging Dalen.’ Sinnema, die op één seizoen Germanicus na altijd in de clubkleuren van Dalen heeft gespeeld, mikt komend seizoen in ieder geval op een positie in de top 4. ‘Dat we kampioen worden ga ik niet uitspreken, want dat heb ik vorig seizoen ook al gezegd. Uiteindelijk gaan we wel terug naar de tweede klasse, want dat moet gewoon!’, zegt Sinnema, die in het dagelijks leven werkzaam is als proces-operator bij Forbo in Coevorden.

Beker – Poulewedstrijden

”Vrijdag

Dalen won met 2-1 van Bargeres. De Dalenaren kwamen door een doelpunt van Eddie Cutala op voorsprong, maar vanaf de stafschopstip scoorden de Emmenaren de gelijkmaker. Nick Schuiling zorgde voor de verdiende 2-1 zege.

”Zondag

Dalen schoof in Oosterhesselen probleemloos vijfdeklasser VIOS (O) aan de kant. De equipe van Bert Doldersum won na een 1-3 ruststand met 1-6.

Scoreverloop: 0-1 Steven Balstra, 0-2 Hilko Koster, 0-3 Steven Balstra, 1-3 VIOS, 1-4 Jelle de Rudder, 1-5 Ruben Sinnema, 1-6 Ruben Sinnema.

”Zondag

[__su_spoiler title= ‘Dalen 1 door in de beker – verslag Dalen supporter’ icon=’caret’]

Dalen 1 heeft ook zijn derde bekerwedstrijd in winst kunnen omzetten. Na een 2-1 overwinning op Bargeres en een 1-6 overwinning op VIOS(O) werd nu met 1 –5 gewonnen van Schoonebeek.

De wedstrijd was eigenlijk met de rust al beslist. Het stond 0-4 voor Dalen. Echter de eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Nieuw Schoonebeek. Na een snelle counter kwam de bal op de buitenkant van de paal. Na deze kans werd Dalen wakker en kwam Schoonebeek er niet meer aan te pas.

Na een goede combinatie op het middenveld kwam Martijn Koelink alleen voor de keeper en hij scoorde met links de 0-1. De 0-2 was een intikker voor Hilko Koster nadat Martijn Heerkes een fair luchtduel van de keeper had gewonnen. De 0-3 was een mooie vrije bal die mooi werd in geschoten door Nick Schuiling. Eigenlijk had dit een penalty moeten zijn maar de scheidsrechter herzag zijn beslissing op advies van de assistent scheidsrechter van Schoonebeek. Volgens diverse toeschouwers had de assistent van Schoonebeek dit niet helemaal goed gezien. De 0-4 was eveneens van Nick Schuiling na een goede individuele actie scoorde hij met een prachtige trap laag in de verre hoek.

De ruststand was 0-4

Na de rust werd het er allemaal niet beter op. Schoonebeek scoorde na een fout van Nick Schuiling de mooie “ehrentreffer” 1-4. Een kwartier voor tijd werd Eddy Cutala gevloerd in het strafschopgebied. De penalty werd goed ingeschoten door Marijn Verdoold. Eindstand 1-5.

De voorbereiding van Dalen 1 zit er nu op. Zondag wacht Sleen en dan gaat het allemaal echt beginnen. Dan weet de ploeg waar het staat. Winnen tegen een 4e klasse of 5e klasse is toch wel even wat anders dan tegen een ploeg uit de top van de 3e klasse.

Ik wens Dalen 1 veel succes in de competitie.

[__/su_spoiler]

[__su_spoiler title=”Verslag RTV Drenthe” icon=”caret”]

Scoreverloop: 0-1 Martijn Koelink, 0-2 Hilko Koster, 0-3 Nick Schuiling, 0-4 Nick Schuiling, 1-5 Marijn Verdoold (p)

Dalen heeft zich door een 1-5 overwinning op Schoonebeek eenvoudig geplaatst voor de knock-out fase van de districtsbeker. De derde klasser was veel te sterk voor de vierde klasser uit Nieuw-Schoonebeek.

Dalen was in de beginfase de beter voetballende ploeg, maar de thuisploeg kreeg de beste kans. Justin Katuin ging alleen op doelman Braam af, maar de bal ging via Braam en de paal naast.

Voorsprong
Halverwege de eerste helft nam Dalen de leiding. Martijn Koelink kon ongestoord de zestien meter binnen lopen en drukte beheerst af (0-1). Drie minuten later leek Hilko Koster de wedstrijd te beslissen. Schoonebeek protesteerde omdat doelman Martin Berens werd aangevallen, maar scheidsrechter Van Melsen keurde de treffer goed.

Voor rust bepaalde Nick Schuiling, met twee treffers, de ruststand op 0-4. In de 34ste minuut floot Van Melsen voor een strafschop, maar op aanwijzen van de grensrechter werd de bal net buiten de zestien gelegd. Voor Schuiling maakte de afstand geen verschil en schoot binnen. Vlak voor rust schoot de middenvelder van afstand weer raak.

Eretreffer
Na rust ging de thuisploeg op zoek naar een beter resultaat, gaf achterin wel veel ruimte weg, maar de aanvalslust werd al na zeven minuten beloond. Niek Husers scoorde beheerst de 1-4 diagonaal binnen.

In een minder boeiende tweede helft bepaalde Marlijn Verdoold de eindstand op 1-5 en gaat Dalen in de koker voor de loting van de eerste ronde in de knock-out fase.

(RTV Drenthe – René Posthuma)

[__/su_spoiler]

Zwaagstra toernooi in Zweeloo

”Donderdag

Donderdag 24 augustus 2017

Dalen is goed aan het Zwaagstra-toernooi op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo begonnen. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum versloeg Sweel (zo) gisteravond na een 0-1 ruststand met 0-2. Peter Harkes scoorde beide doelpunten.

Op de zege van Dalen was weinig af te dingen.Sweel kreeg wel wat kansjes, maar was in de afronding te slordig.

Uitslagen:
Sweel 1 zondag – Dalen 1  0 – 2
Sweel 1 zaterdag – Annen 1   3 – 4

”Zaterdag

De hoofdmacht van Dalen is zaterdagavond op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo winnaar geworden van het Zwaagstra-toernooi. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum versloeg Sweel (zat) met 2-6.

De beide ploegen bleven tot aan de rust in evenwicht. Dalen nam na tien minuten de leiding, maar binnen een minuut werd de schade gerepareerd. In de tweede helft was de derde klasser een maatje te groot voor de equipe van Bert Wiebing.

Hilko Koster had met drie treffers een groot aandeel in de ruime zege. Nick Schuiling, Tijmen Venhorst en Mart Kip scoorden voor Dalen de overige treffers. Tom en Rick ter Avest deden namens Sweel iets terug.

Uitslagen:
Sweel 1 zaterdag – Dalen 1  2 – 6
Sweel 1 zondag – Annen 1  2 – 5