Wil je vanaf zaterdag 13 november de kantine, kleedkamer of toilet in en ben je 18 jaar of ouder? Houd er dan rekening mee dat er gecontroleerd kan worden op het coronatoegangsbewijs (QR-code) in combinatie met een identiteitsbewijs. Sporters en toeschouwers die dit niet kunnen tonen, kunnen helaas geen gebruik maken van deze (binnen)faciliteiten. Toeschouwers en sporters die buiten blijven, worden niet gecontroleerd. Om het controleren behapbaar te houden, is het vanaf zaterdag 13 november voor ouders niet meer mogelijk om in de kleedkamers in Dalen te komen. Leiders en trainers mogen dit wel. Zij hoeven geen QR-code te tonen bij wedstrijden en trainingen.

Sinds 6 november 2021 gelden landelijk nieuwe regels voor Corona en sport. Op sportlocaties buiten hoeven sporters en toeschouwers niet gecontroleerd te worden op de QR-code. Wel is het belangrijk dat iedereen 1,5 meter afstand houdt langs de lijn. Gaan sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de kantine, dan kan dat alleen met een QR-code. Uitgezonderd zijn vrijwilligers op het moment dat zij een functie voor de vereniging vervullen (denk aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters). Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij alsnog een Coronatoegangsbewijs tonen. Ook ouders die meerijden naar uitwedstrijden moeten een Coronatoegangsbewijs tonen op het moment dat ze naar binnen gaan op de sportlocatie. Zij gelden als toeschouwers.

Vrijwilligers gezocht
De vereniging is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met controleren. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Neem dan contact op met Harold Soppe via vrijwilligers@vvdalen.nl.