Het gras lag er goed bij, de teams stonden opgesteld in de wei, de supporters loeiden hun favorieten toe (of uit); tijd voor een potje boerengolf! Het bestuur sloot op vrijdag 23 juli het seizoen af met een uitje naar Boerengolfbaan Het Landschap in Holsloot (helaas zonder bestuursleden Derk Lennips en Harold Soppe die er door omstandigheden niet bij konden zijn). Het werd een nek-aan-nek race tussen beide teams.

Koeienhoeder
De baan bestond uit tien holes. Onderweg waren er verschillende hindernissen zoals koeien(vlaaien), sloten en schrikdraad. De bestuursleden werden verdeeld over twee teams. Team 1 bestond uit Martijn Heerkes, Reinoud Haak, Riekus Hazelaar en Rudolf Hidding. De spelers in team 2 waren Michel Boer, Michel Fledderus en Stiana Sibon. Beide teams gingen voortvarend van start met al vrij snel een nipte voorsprong voor team 2. Helaas voor team 2 stonden de supporters in de weg. Michel Fledderus toonde zich een ware ‘koeienhoeder’. Hij maakte het pad vrij, maar deze extra inspanning kostte team 2 wel de voorsprong (en schone schoenen). Halverwege stonden beide teams namelijk weer gelijk.

42 Slagen
Na een versnapering begonnen de spelers vol goede moed aan het tweede deel. Nu nam team 1 al vrij snel de leiding in de wedstrijd. Met de laatste hole in zicht leek er geen vuiltje aan de lucht…totdat de bal buiten het parcours werd geslagen. Team 2 haalde de achterstand hierdoor weer in. Uiteindelijk sloten beide teams het parcours met 42 slagen af.

Michel Fledderus

Tijdens de barbecue werd er uitgebreid teruggeblikt op het afgelopen seizoen dat startte met een vrijwel geheel nieuw bestuur. Voorzitter Martijn Heerkes bedankte in het bijzonder Michel Fledderus. Michel trad in 2009 toe tot de commerciële commissie en later ook tot het bestuur en de activiteitencommissie. Hij heeft in die jaren veel voor de vereniging betekend. Michel heeft besloten om vrijwilliger te blijven, maar dit wel op een lager pitje te zetten. Zo stapt hij o.a. uit het bestuur en beide commissies.

Sjoelen
De gelijke stand zat de bestuursleden toch niet lekker. Er moest een winnaar uit de bus komen. Een potje sjoelen bood uitkomst. Na er verschillende rekenmodellen op los te hebben gelaten kon team 1 er niet meer omheen: de winst ging naar team 2. Het was een zeer geslaagd en gezellig uitje!