VV Dalen organiseerde op woensdagavond 15 februari in samenwerking met de KNVB de Aftrapmodule. De Aftrapmodule is bedoeld voor startende jeugdtrainers om hun handvatten aan te reiken voor hun rol als jeugdtrainer.

Vijftien jeugdtrainers
Namens VV Dalen waren er maar liefst vijftien jeugdtrainers aanwezig op deze avond. Een mooie opkomst. Ook mooi om te zien dat er meerdere jeugdtrainers aanwezig waren die zelf ook nog in de jeugd voetballen. Van te voren hadden alle deelnemers online via Dugout KNVB al een aantal opdrachten gemaakt. Het eerste gedeelte van de avond was binnen. Hier kwamen onder ander de vier kwaliteiten van een jeugdtrainer aan bod. Daarna gingen alle jeugdtrainers naar buiten voor het praktijkgedeelte. De trainers volgden een training die werd gegeven aan JO10/JO11. Speciaal dank voor alle spelers van JO10 en JO11 die fungeerden als oefengroep! Na het praktijkgedeelte werd de avond in de bestuurskamers vervolgd. Hier werd onder andere het praktijkgedeelte nog even geëvalueerd. Rond 21.30 uur werd de avond afgesloten.

Enthousiast
De docent van de KNVB gaf aan dat het een goede avond was waarin de deelnemers enthousiast meededen. Ook werd er onderling goed gediscussieerd over waar je als beginnende trainer tegenaan loopt. Al met al een interessante en gezellige avond waar we als VV Dalen graag een vervolg aan willen geven.