De wedstrijdverslagen van Dalen 1 zijn geschreven door leden van de v.v. Dalen of overgenomen uit de media, bijvoorbeeld Coevorden Huis aan Huis, Dagblad van het Noorden, RTV Drenthe en Tweenul.nl.

03-12-2017 - Dalen 1 – FC ter Apel'96 1

Dalen boekt verdiende zege op FC ter Apel’96

Door de verdiende 4-1 zege op FC Ter Apel ’96 blijft Dalen in het spoor van koploper Dalfsen.

Beide ploegen speelden op sportveld ‘’t Grootveld zondagmiddag vol voor de winst. In de beginfase konden de bezoekers uit Ter Apel aanvankelijk nog redelijk in het spoor blijven. Gaandeweg nam de ploeg van Bert Doldersum echter steeds meer het initiatief in handen. Tijmen Venhorst werd met drie treffers uitgeroepen tot man of the match.

Druk zetten

Nog binnen het kwartier stond Dalen op voorsprong. Een fantastische voorzet van Koen Althof werd door Tijmen Venhorst snoeihard achter doelman Rudie Bergman gewerkt.

Dalen bleef druk zetten en werd steeds dreigender. Nick Schuiling kon alleen via een overtreding in de zestienmeter gestopt worden. De door scheidsrechter Huizer uit Assen toegekende strafschop werd door Marijn Verdoold onberispelijk binnengeschoten: 2-0.

Alexander Veldhuizen

Na rust was Dalen duidelijk de beter voetballende ploeg. Het verzuimde echter om de voorsprong verder uit te bouwen en tegen de verhouding in bracht Arjan Heeres bracht namens Ter Apel de spanning terug in de wedstrijd: 1-2.

De vreugde bij de Groningers was echter van korte duur. Tijmen Venhorst zorgde direct voor een veiliger marge door op fantastische wijze de 3-1 op het scorebord te zetten. Dalen speelde overigens toen al in ondertal. Alexander Veldhuizen, die zijn debuut in de basis maakte, kon in de 55e minuut  na zijn tweede gele kaart vroegtijdig douchen. Dalen bleef ook met tien man moeiteloos overeind en met ‘een goal uit het boekje’ stelde Hilco Koster met een mooie actie Venhorst in de gelegenheid om zijn derde treffer van de middag te maken: 4-1. 

Teamprestatie

De ploeg van Bert Doldersum leverde een prima teamprestatie. Het verdienstelijk debuut van de pas 16-jarige Kjetil Brand zorgde zondagmiddag voor de kers op de taart.

Dalen staat in de 3e klasse C met 19 punten uit acht gespeelde duels op een tweede plaats. Koploper Dalfsen heeft er 27, maar wel een duel meer gespeeld.

11-11-2017 - Dalen 1 – DZOH 1 (Beker)

DZOH stoot Dalen in slotfase uit bekertoernooi

De hoofdmacht van Dalen is er niet in geslaagd om de volgende bekerronde te bereiken. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum kreeg zaterdagmiddag op ’t Grootveld met 2-3 klop van zaterdag 2e klasser DZOH.

Beide teams gingen op een moeilijk bespeelbaar veld vol voor de winst. Dalen startte overigens verre van compleet. Voor Bert Doldersum was het bekerduel een mooie gelegenheid om de jeugd een kans te geven. Zo stond Kevin Borgman onder lat en deed dat verdienstelijk.

Vroege voorsprong

De thuisploeg kwam al na ruim tien minuten op een 1-0 voorsprong. Steven Balstra rukte vanaf de linkerkant op en liet doelman Bas Koopman van DZOH kansloos. In het vervolg van de eerste helft bleven de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Dalen had wel het betere veldspel en kreeg ook de beste kansen. De rappe Peter Harkes had in de 35e minuut een mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar zijn inzet ging net naast. Ook Martijn Koelink kwam vanaf de rechterflank een paar keer gevaarlijk door, maar het leverde geen goals op.

Gevaarlijk

Direct na rust werd het publiek op twee doelpunten getrakteerd. Eerst werd een vermeende handsbal van Koen Althof door scheidsrechter Nick Schulte tot penalty gepromoveerd. Vanaf elf meter bracht Marwin van de Meer de partijen op gelijke hoogte. De vreugde van de Emmenaren was slechts van korte duur, want Marijn Verdoold zette Dalen met een geplaatste kopbal weer op voorsprong. Dalen was in die fase ook het meest gevaarlijk. Na een uur spelen was Steven Balstra met een afstandsschot dichtbij een treffer en de ingevallen Tim Oosterhof probeerde het met een omhaal. Ook kansen van Jelle de Rudder en Marijn Verdoold leverden geen doelpunten op. De opnieuw sterk spelende Verdoold werd in de 77e minuut met twee gele kaarten van het veld gezonden. Vanaf het moment dat Dalen met een man minder kwam te staan werd de druk door DZOH opgevoerd. Uit een prachtige vrije trap van Tim Aasman kwam DZOH in de 88e minuut op gelijke hoogte.

Fataal

Dalen bleef druk zetten en kreeg via invaller Tim Oosterhof nog een kans om weer op voorsprong te komen. In de blessuretijd werd de ondertalsituatie de Dalenaren toch fataal. Het was opnieuw Tim Aasman die doelman Borgman kansloos liet: 2-3.

‘Discutabele penalty’

Bert Doldersum toonde zich na afloop echter tevreden over de geleverde prestatie. ‘Voor ons was het belangrijk om de teleurstelling van afgelopen zondag (3-2 verlies bij CEC, red.) van ons af te spelen. Dat hebben de mannen prima opgepakt. We hadden het betere veldspel en kwamen ook terecht op voorsprong. Na rust werd DZOH door een discutabele gegeven penalty in het zadel geholpen, maar we herstelden goed en kwamen ook snel weer op voorsprong. Het is zuur dat we de wedstrijd in de voorlaatste minuut verliezen, maar het biedt zeker perspectief voor een goed vervolg van de competitie.’

05-11-2017 - CEC 1 – Dalen 1

CEC bezorgt Dalen eerste en terechte nederlaag

De topper in de 3e klasse C tussen CEC en Dalen eindigde in 3-2. Daarmee bezorgde de ploeg uit Emmer Compascuum Dalen de eerste nederlaag van het seizoen.

“Een terechte zege”, vond CEC-middenvelder Marc Timmer, die met twee goals een groot aandeel had in de overwinning.

De eerste helft was van beide kanten matig, al was het optreden van Dalen wel erg pover. Het was apathisch en zonder strijd. De 1-0, in de 23e minuut, van Leon Harms was het enige hoogtepuntje van de eerste 45 minuten.

De tweede helft had een hoger amusementswaarde. CEC bleef sterker en kwam na 62 minuten door een fraai afstandsschot van Marc Timmer op 2-0, maar Dalen bracht de spanning snel terug in de wedstrijd. Tijmen Venhorst schoot technisch goed in uit een voorzet van Nick Schuiling.

Een kwartier voor tijd leek Timmer, weer met een rake poeier van afstand, de wedstrijd in het slot te gooien. Op dat moment speelde Dalen al met tien man, na de tweede gele kaart voor invaller Martijn Koelink. Toch bleef Dalen geloven in een resultaat en die houding resulteerde in de 90e minuut voor de 3-2. Uit een strafschop zorgde Marijn Verdoold voor de aansluitingstreffer. Bijna kwam Dalen nog op 3-3, maar Nick Schuiling wist een honderd procent kans niet te benutten.

29-10-2017 - Dalen 1 – Musselkanaal 1

Dalen boekt ruime zege

De hoofdmacht van Dalen boekte zondagmiddag in het thuisduel tegen laagvlieger Musselkanaal een ruime en verdiende 4-0 overwinning.

In het eenzijdige duel zette Gert Jan Reinders de thuisploeg op het goede spoor. Reinders bouwde in de 25e minuut een mooie combinatie op met Nick Schuiling en deze werd vervolgens snoeihard binnengekopt door Martijn Heerkes: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Musselkanaal kwam in de tweede helft amper nog van de eigen speelhelft af. Dalen was heer en meester, maar moest tot de tachtigste minuut wachten op succes. Een bevlieging van Nick Schuiling zorgde voor een veiliger marge. Nick Schuiling zette met twee sublieme acties zowel de 2-0 als 3-0 op het scorebord. Peter Harkes tekende voor een passend slotakkoord: 4-0.

22-10-2017 - EMMS 1 – Dalen 1

Dalen troeft EMMS af

De hoofdmacht van Dalen deed zondagmiddag op bezoek bij EMMS in Slagharen uitstekende zaken.

Door de 1-2 overwinning klimt Dalen naar de tweede plaats en is koploper Dalfsen op twee punten genaderd. Dalen was in het eerste bedrijf de betere ploeg. Terwijl EMMS telkens de verkeerde keuze maakte om echt gevaarlijk te worden.

De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum was vooral gevaarlijk bij stilstaande situaties en EMMS had daar onvoldoende antwoord op. Een vrije schop werd scherp ingedraaid en Martijn Heerkes werkte de bal achter doelman Bastin Kleinheerenbrink.

EMMS had ook een stilstaande situatie nodig om terug in de wedstrijd te komen. Vanuit een vrije schop knikte Maurice Kosse de bal in de korte hoek: 1-1. Ook in de tweede helft had Dalen het overwicht en kwam EMMS er niet echt uit. De bezoekers kregen uiteindelijk loon naar werken. Tijmen Venhorst zette met een uitstekende kopbal de 1-2 op het scorebord. In het vervolg probeerde EMMS het nog wel, maar moest het vaak in de duels afleggen en kon het geen fatsoenlijke aanval meer opzetten. Dalen bleek de betere en slimmere ploeg en boekte een verdiende zege.

Dat vond ook trainer-coach Bert Doldersum. ‘We waren vooral in de eerste helft de betere ploeg, met verzorgd veldspel. In de tweede helft heb ik twee ploegen aan het werk gezien die aan elkaar gewaagd waren. Voor ons is dit een belangrijke morele overwinning om de aansluiting met de koppositie te behouden.’

15-10-2017 - Gieten 1 – Dalen 1

De hoofdmacht van Dalen boekte zondagmiddag in Gieten een terechte 0-2 zege.

In een vrij eenzijdig duel stond Gieten veelal met elf man achter de bal op het moment dat Dalen in balbezit was. Aan de manschappen van Bert Doldersum de opdracht om te bedenken hoe het de muur van Gieten kon breken. Dat leverde al snel resultaat op. Na goed voorbereidend werk van Nick Schuiling kopte Martijn Heerkes de 0-1 tegen de touwen. Jelle de Rudder had even later oog-in-oog met de keeper van Gieten de marge kunnen verdubbelen, maar zijn schot miste precisie.

Kort voor rust kreeg Dalen nog een domper te verwerken: na een grove charge op Jesper Kroesen moest hij geblesseerd het speelveld verlaten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Gieten bleef met man en macht achter de bal. Uiteindelijk verdubbelde Peter Harkes, na goed voorbereidend werk van Ruben Sinnema, de marge naar 0-2. In het vervolg van de tweede helft kregen Tijmen Venhorst, Peter Harkes en Jelle de Rudder nog een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar de teller bleef op 0-2 staan.

Dalen staat in de 3e klasse C met tien punten uit vier gespeelde wedstrijden op een derde plaats. Komende zondag staat het uitduel tegen EMMS op het programma.

08-10-2017 - Dalen 1 – USV 1

Dalen wint verdiend van USV ‘21

Dalen heeft afgelopen weekend gewonnen van USV uit Nieuwleusen. Het was geen makkie maar de overwinning was wel verdiend.

Na een gelijkspel tegen Sleen en een overwinning tegen OVC ’21 was het zaak voor Dalen om de aansluiting te behouden met de top van  de 3e klasse C. Bij winst haak je aan, bij verlies ben je de aansluiting met de top kwijt. Voor USV was het ook een belangrijke wedstrijd omdat het uit de eerste 2 wedstrijden maar 1 puntje heeft gehaald.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Aan beide kanten vielen wat kleine kansjes te noteren maar beide keepers konden het doel eenvoudig schoonhouden. Dalen was de iets voetballend betere ploeg en creëerde  ook meer kansjes dan USV.

Rond de 30e minuut komt Dalen op voorsprong. Na een goede steekbal van Nick Schuiling kon Jelle de Rudder doorstomen richting de achterlijn. Hij geeft een fantastische voorzet waar normaal gesproken Martijn Heerkes als de kippen bij zou zijn geweest om de bal in het doel te tikken. Maar een verdediger van USV dacht hier anders over en hij veranderde de bal zo van richting dat deze in het doel verdween. 1-0 voor Dalen. We schrijven het doelpunt op naam van Jelle.

Tot aan de rust gebeurt er niet veel meer voor beide doelen. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middelveld. Ruststand 1-0 voor Dalen.

Na de rust veranderd er niet veel  aan het spelbeeld. Dalen blijft voetballen en USV zakt wat verder terug. Dit levert Dalen wat kleine kansjes op maar nog geen doelpunten. De beide buitenspelers Tim en Jelle blijven het goed doen en het gevaar komt iedere keer van de vleugels. De voorzetten zijn nog niet allemaal top maar de druk ligt er wel op. Gertjan Reinders vervangt de moe gestreden Jelle de Rudder die op een prima wedstrijd kan terugzien en ook nog met een doelpunt

In de 65e minuut wordt het 2-0 voor Dalen. Na een goede individuele actie van Tijmen Venhorst scoort hij via de kluts de belangrijk en beslissende 2-0. Of het nu een bewussie was of dat de bal wederom door een verdediger van USV van richting werd veranderd zullen we nooit met zekerheid kunnen zeggen. Maar wel dat het 2-0 voor Dalen staat.

Na wat kleine omzettingen en wissels veranderd er niet veel aan het spelbeeld. Invaller Alexander Veldhuizen is in het veld gekomen voor de goed spelende Tim Oosterhof. Alexander staat koud in het veld als rechtsbuiten en hij maakt  de 3-0. Hij schat een lange bal van keeper Rick Braam juist in en maakt zijn eerste doelpunt in Dalen 1.

De wedstrijd is definitief beslist en het is wachten op het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Schram. De scheidsrechter was met afstand de beste man van het veld. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Er verandert niets meer en de wedstrijd eindigt in een 3-0 overwinning voor Dalen. Dalen houdt door deze overwinning de aansluiting met de top.

Volgende week speelt Dalen uit tegen Gieten en USV ontvangt Weerdinge.

Verslag USV: Groeten uit Dalen

01-10-2017 - OVC'21 1 – Dalen 1

2017-10-01 OVC 1
2017-10-01 OVC 2
2017-10-01 OVC 3
2017-10-01 OVC 5
2017-10-01 OVC 6

Dalen blijkt te sterk voor OVC’21

In de 3e klasse C heeft Dalen zondagmiddag in Ommen het uitduel tegen OVC ’21 met 1-3 gewonnen.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar kort voor het rustsignaal kwam Dalen op voorsprong. Eddie Cutala zorgde na goed voorbereidend werk van Nick Schuiling voor het openingsdoelpunt.

In de beginfase van de tweede helft verdubbelde Schuiling de marge. Een foute pass van Marijn Verdoold hielp OVC ’21 even later weer in het zadel: Damon Nouri liet doelman Rick Braam kansloos (1-2). In de 65e minuut bracht Nick Schuiling met een prima goal de 1-3 op het scorebord. Dalen verzuimde in het laatste kwartier om de score verder uit te bouwen, maar boekte in Ommen een verdiende zege.

24-09-2017 - Dalen 1 – Sleen 1

Dalen is het meest gelukkig met gelijkspel in derby

De streekderby in de 3e klasse C tussen Dalen en Sleen is zondagmiddag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Daarmee mocht Dalen nog het meest gelukkig zijn. Pas in blessuretijd kwam de formatie van trainer Bert Doldersum op gelijke hoogte. ‘Sleen had het beste van het spel en bij ons liep het vandaag gewoon niet. In de tweede helft leverden we in ieder geval wel veel meer strijd. In de slotfase hebben we toch nog op gelukkige wijze een puntje uit het vuur gesleept’, analyseerde Doldersum na afloop.

Betere ploeg Zijn collega Reinoud Haak baalde dat Sleen in de eindfase van de streekderby op ‘t Grootveld toch nog twee punten moest afstaan. ‘We waren de betere ploeg en hadden op basis van de veldverhouding en de kansen dan ook recht op drie punten.’ Al binnen zes minuten kwam Sleen op voor sprong. Kelvin Jager stuurde Pelle Bos met een afgemeten pass de diepte in. Bos omspeelde doelman Rick Braam en schoot de bal vervolgens onberispelijk tegen de touwen: 0-1. Dalen probeerde daarna wel steeds meer het initiatief te nemen, maar veel gevaar leverde dat niet op. De verdediging van Sleen hield goed stand en op de 0-1 ruststand viel weinig af te dingen.

Meer druk In de tweede helft zette Dalen steeds meer druk. Toch bleven de bezoekers uit Sleen betrekkelijk eenvoudig overeind. Sleen had bovendien ook de beste kansen, maar de gasten waren in de afronding niet scherp genoeg. Dat werd de ploeg van Reinoud Haak in de blessuretijd fataal. Na goed voorbereidend werk van Jelle de Rudder werd een voorzet van Nick Schuiling op subtiele wijze verlengd door Martijn Heerkes, waarna Eddie Cutala de fortuinlijke 1-1 eindstand op het bord zette.

Interview Ruben Sinnema

Sinnema wil met Dalen terug naar tweede klasse

Ruben Sinnema heeft niet veel woorden nodig om het afgelopen seizoen te omschrijven: ‘Teleurstellend’. De 29-jarige aanvoerder van de hoofdmacht van voetbalvereniging Dalen had na de degradatie in 2015/2016 de schade graag in één seizoen willen repareren, maar de Dalenaren grepen jammerlijk naast alle prijzen.

‘We begonnen supergoed, maar nog voor de winterstop ging het moeizamer. Bovendien hadden we vooral in Asser Boys een geduchte concurrent. In de uitwedstijd tegen CEC verspeelden we in feite de titel. Tegen de op papier ‘mindere’ teams hebben we teveel punten gemorst’, blikt Sinnema terug. Dalen kreeg via de nacompetitie nog wel een herkansing, ‘maar tegen Forward waren we gewoon niet goed genoeg en hebben twee keer terecht verloren.’

Vaste patronen Dalen blijft dus derdeklasser en dat is iets waar Ruben Sinnema eigenlijk wel vrede mee kan hebben. ‘Als sportman moet je uiteraard altijd het hoogste willen nastreven. We zijn zeker tweede klasse waardig, want we kunnen als team heel goed voetballen. Alleen zullen we veel constanter moeten worden. In sommige belangrijke wedstrijden kwamen onze kwaliteiten niet voldoende uit de verf. Ik denk dat we minder moeten wisselen en een vaste as moeten creëren. Zo kan je de vaste patronen erin slijpen en weet je wat je aan elkaar hebt. We hebben vaak goede wedstrijden gespeeld, maar er zaten zeker acht wedstrijden tussen dat we allemaal door de ondergrens zakten. Dat moet er echt uit’, zegt Sinnema op gedecideerde toon.

Prijs kwam te vroeg De uitwedstrijd tegen Gieten springt er echt uit. ‘We kwamen met 2-0 achter, maar na rust toonden we karakter en kwamen terug tot 2-2. Gelukkig maakte Eddie Cutala vijf minuten voor tijd de bevrijdende 2-3, waardoor we de eerste periode wonnen en een prachtig feest vierden. Misschien moeten we dit seizoen de eerste periodetitel aan ons voorbij laten gaan, want na het behalen van deze titel gingen we steeds minder voetballen.’

Middenvelder Ruben speelt het liefst op ‘6’: in de rol van controlerende of verdedigende middenvelder. ‘Ik ben meer een opbouwer dan een afmaker, want ik scoor bepaald niet veel. Afgelopen seizoen heb ik zelfs geen enkel doelpunt gemaakt. Tot dusverre heb ik in de hoofdmacht slechts twaalf doelpunten geproduceerd.’

Sportfamilie Ruben is opgegroeid in een echte sportfamilie. ‘Mijn broer André en ik hebben de gehele jeugdperiode bij v.v. Dalen gespeeld. In A1 kreeg mijn broer echter een zware knieblessure en daardoor moest hij stoppen met voetballen. Ik denk dat we anders samen in de hoofdmacht hadden gevoetbald. In de F-en E-junioren is mijn vader altijd mijn leider geweest. Mijn moeder is al vele jaren actief bij volleybalvereniging Dalen.’ Sinnema, die op één seizoen Germanicus na altijd in de clubkleuren van Dalen heeft gespeeld, mikt komend seizoen in ieder geval op een positie in de top 4. ‘Dat we kampioen worden ga ik niet uitspreken, want dat heb ik vorig seizoen ook al gezegd. Uiteindelijk gaan we wel terug naar de tweede klasse, want dat moet gewoon!’, zegt Sinnema, die in het dagelijks leven werkzaam is als proces-operator bij Forbo in Coevorden.

Beker – Poulewedstrijden

Vrijdag 1 september 2017: Dalen 1 – Bargeres 1

Dalen won met 2-1 van Bargeres. De Dalenaren kwamen door een doelpunt van Eddie Cutala op voorsprong, maar vanaf de stafschopstip scoorden de Emmenaren de gelijkmaker. Nick Schuiling zorgde voor de verdiende 2-1 zege.

Zondag 10 september: VIOS (O) 1 – Dalen 1

Dalen schoof in Oosterhesselen probleemloos vijfdeklasser VIOS (O) aan de kant. De equipe van Bert Doldersum won na een 1-3 ruststand met 1-6.

Scoreverloop: 0-1 Steven Balstra, 0-2 Hilko Koster, 0-3 Steven Balstra, 1-3 VIOS, 1-4 Jelle de Rudder, 1-5 Ruben Sinnema, 1-6 Ruben Sinnema.

Zondag 17 september: Schoonebeek 1 – Dalen 1

Dalen 1 door in de beker - verslag Dalen supporter

Dalen 1 heeft ook zijn derde bekerwedstrijd in winst kunnen omzetten. Na een 2-1 overwinning op Bargeres en een 1-6 overwinning op VIOS(O) werd nu met 1 –5 gewonnen van Schoonebeek.

De wedstrijd was eigenlijk met de rust al beslist. Het stond 0-4 voor Dalen. Echter de eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Nieuw Schoonebeek. Na een snelle counter kwam de bal op de buitenkant van de paal. Na deze kans werd Dalen wakker en kwam Schoonebeek er niet meer aan te pas.

Na een goede combinatie op het middenveld kwam Martijn Koelink alleen voor de keeper en hij scoorde met links de 0-1. De 0-2 was een intikker voor Hilko Koster nadat Martijn Heerkes een fair luchtduel van de keeper had gewonnen. De 0-3 was een mooie vrije bal die mooi werd in geschoten door Nick Schuiling. Eigenlijk had dit een penalty moeten zijn maar de scheidsrechter herzag zijn beslissing op advies van de assistent scheidsrechter van Schoonebeek. Volgens diverse toeschouwers had de assistent van Schoonebeek dit niet helemaal goed gezien. De 0-4 was eveneens van Nick Schuiling na een goede individuele actie scoorde hij met een prachtige trap laag in de verre hoek.

De ruststand was 0-4

Na de rust werd het er allemaal niet beter op. Schoonebeek scoorde na een fout van Nick Schuiling de mooie “ehrentreffer” 1-4. Een kwartier voor tijd werd Eddy Cutala gevloerd in het strafschopgebied. De penalty werd goed ingeschoten door Marijn Verdoold. Eindstand 1-5.

De voorbereiding van Dalen 1 zit er nu op. Zondag wacht Sleen en dan gaat het allemaal echt beginnen. Dan weet de ploeg waar het staat. Winnen tegen een 4e klasse of 5e klasse is toch wel even wat anders dan tegen een ploeg uit de top van de 3e klasse.

Ik wens Dalen 1 veel succes in de competitie.

Verslag RTV Drenthe

Scoreverloop: 0-1 Martijn Koelink, 0-2 Hilko Koster, 0-3 Nick Schuiling, 0-4 Nick Schuiling, 1-5 Marijn Verdoold (p)

Dalen heeft zich door een 1-5 overwinning op Schoonebeek eenvoudig geplaatst voor de knock-out fase van de districtsbeker. De derde klasser was veel te sterk voor de vierde klasser uit Nieuw-Schoonebeek.

Dalen was in de beginfase de beter voetballende ploeg, maar de thuisploeg kreeg de beste kans. Justin Katuin ging alleen op doelman Braam af, maar de bal ging via Braam en de paal naast.

Voorsprong
Halverwege de eerste helft nam Dalen de leiding. Martijn Koelink kon ongestoord de zestien meter binnen lopen en drukte beheerst af (0-1). Drie minuten later leek Hilko Koster de wedstrijd te beslissen. Schoonebeek protesteerde omdat doelman Martin Berens werd aangevallen, maar scheidsrechter Van Melsen keurde de treffer goed.

Voor rust bepaalde Nick Schuiling, met twee treffers, de ruststand op 0-4. In de 34ste minuut floot Van Melsen voor een strafschop, maar op aanwijzen van de grensrechter werd de bal net buiten de zestien gelegd. Voor Schuiling maakte de afstand geen verschil en schoot binnen. Vlak voor rust schoot de middenvelder van afstand weer raak.

Eretreffer
Na rust ging de thuisploeg op zoek naar een beter resultaat, gaf achterin wel veel ruimte weg, maar de aanvalslust werd al na zeven minuten beloond. Niek Husers scoorde beheerst de 1-4 diagonaal binnen.

In een minder boeiende tweede helft bepaalde Marlijn Verdoold de eindstand op 1-5 en gaat Dalen in de koker voor de loting van de eerste ronde in de knock-out fase.

(RTV Drenthe – René Posthuma)

Zwaagstra toernooi in Zweeloo

Donderdag 24 augustus 2017

Donderdag 24 augustus 2017

Dalen is goed aan het Zwaagstra-toernooi op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo begonnen. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum versloeg Sweel (zo) gisteravond na een 0-1 ruststand met 0-2. Peter Harkes scoorde beide doelpunten.

Op de zege van Dalen was weinig af te dingen.Sweel kreeg wel wat kansjes, maar was in de afronding te slordig.

Uitslagen:
Sweel 1 zondag – Dalen 1  0 – 2
Sweel 1 zaterdag – Annen 1   3 – 4

Zaterdag 26 augustus 2017

De hoofdmacht van Dalen is zaterdagavond op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo winnaar geworden van het Zwaagstra-toernooi. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum versloeg Sweel (zat) met 2-6.

De beide ploegen bleven tot aan de rust in evenwicht. Dalen nam na tien minuten de leiding, maar binnen een minuut werd de schade gerepareerd. In de tweede helft was de derde klasser een maatje te groot voor de equipe van Bert Wiebing.

Hilko Koster had met drie treffers een groot aandeel in de ruime zege. Nick Schuiling, Tijmen Venhorst en Mart Kip scoorden voor Dalen de overige treffers. Tom en Rick ter Avest deden namens Sweel iets terug.

Uitslagen:
Sweel 1 zaterdag – Dalen 1  2 – 6
Sweel 1 zondag – Annen 1  2 – 5