Dalen 2 wint na vier wedstrijden met het meeste balbezit nu ook de wedstrijd. Na drie wedstrijden zonder winst weet Dalen 2 weer wat winnen is. Onder leiding van een op klompen gearriveerde scheidsrechter mocht Dalen2 in de vroege ochtend aantreden tegen het fysiek sterke Protos 2. Doordat eerder in het seizoen, tijdens de poulefase van de beker, nog kansloos met 6-2 verloren was, wisten de gladiatoren van 2 wat hun te doen stond. Volop de strijd aangaan. Want daar waar de Steenwijksmoerders voetballend de spreekwoordelijke schoenen nog niet mogen poetsen van het jonge talenten assemblee van twee, compenseren ze dit met een straffe “over mijn lijk” mentaliteit en een dito portie “d’r op of geen vreetn”.
Onder leiding van aanvoerder Sibon begon Dalen goed aan we wedstrijd. Met goed positiespel van het middenveld en veel snelheid over de flanken werden in de beginfase flink wat kansen gecreëerd. Helaas had Tom op dat moment het vizier nog niet scherp staan. Wat voorkwam dat al vroeg in de wedstrijd Dalen op voorsprong kwam. In het verloop van de eerste helft creëerde ook Protos een paar mogelijkheden. Gelukkig stonden persoonlijke fouten vaak aan de basis van het balverlies en konden de sterke en snel schakelende middenvelders van Protos 2 de mogelijkheden niet omzetten in kansen. Dit door goed optreden van de Daler defensie. In de 28e minuut kwam Dalen op voorsprong. Tom Pat, inmiddels het vizier op de juiste wijze gekalibreerd, schoot de 1-0 binnen. Dit onder applaus van het toegestroomde publiek. Goed om te vermelden is dat dit publiek voor een groot deel bestond uit het elitecorps van Dalen, ” het eerste”. Een goede zaak.
Mede door dit doelpunt verslapte Dalen. Hierdoor was Frank Veenstra genoodzaakt zijn directe tegenstander onder het gras te stoppen voordat deze gevaarlijk kon worden. Dit resulteerde in een terechte gele kaart van de inmiddels op voetbalschoenen lopende blaasartiest. Na dit voorval pakte het team de wedstrijd weer goed op en had de stand met gemak nog wat opgekrikt kunnen worden. Helaas was de afwerking van de voorwaartsen nog niet optimaal.
Om 10:54 blies de scheids voor het laatst in de eerste helft.

Na een heerlijk bakje thee, wat tips van de technische staf en een banaantje werd de wedstrijd hervat. Al snel werd duidelijk dat Protos uit een ander vaatje ging tappen. Met druk naar voren en noeste arbeid zetten de Steenwijksmoerders Dalen onder druk. Toch was het Tom Pat die de 2-0 op het bord zette na een schitterende aanval. Ondanks de 2-0 bleef Protos geloven in een positieve uitslag. Dalen liet het immers in de beker vooral in de 2e helft liggen. Maar mede door de uitstekend keepende Benno werd er niet gescoord. Gelukkig waren er een aantal jongens die de mouwen een stukje verder omhoog stroopten. Doordat er meer gewerkt werd en er wat harder gespeeld werd kwam Dalen onder de druk vandaan. De scheidsrechter was wel genoodzaakt om de namen van kaartenkoning Strijker en Marc te noteren. Dat was wel noodzakelijk om de wedstrijd te kantelen.
Na 20 minuten in de 2e helft, en zijn naam deed Protos al in angst beven, kwam “de Bots” in het veld. Bert maakte plaats na een uitstekende eerste helft gespeeld te hebben. Ook Jelle maakte plaats voor Gerrits. Beide om de toch al niet met snelheid verwende backs kapot te maken. Al snel deed Raymon waar heel Steenwijksmoer bang voor was, scoren. Een droge schuiver in de verre hoek was de keeper te machtig.
Zoals het de eerste helft ook al ging, zakte Dalen na het doelpunt weer wat in. Dit werd bestraft door een overigens fantastisch ingekopte voorzet van de mee naar voren gekomen centrale verdediger. Deze nummer 4 deed kort daarna weer van zich spreken door van 35 meter een kanonskogel af te vuren. Gelukkig kon Benno deze bal met een geweldige redding uit het doel boksen. Langzamerhand kwam bij Protos het besef dat de punten vandaag naar Dalen gingen. Na een goed uitgespeelde counter tikte Pat na een voorzet van Raymon simpel de 4-1 binnen. Ondanks het teruggewonnen veldoverwicht scoorden de gewichtige voorwaartsen van Protos nog 1 keer. Dit mede doordat de gedachten bij de verdediging op dat moment al bij het overwinningsbiertje en de uitstekende bal gehakt van Jan waren. De wedstrijd bloedde daarna , net als dit verslag, langzaam dood.
De artiest met fluit blies nog 1 maal en de 3 punten waren binnen.